Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec chtěl v Mostě zachránit topícího se syna (3). Sám ve vodě zahynul

Autor: msj - 
19. července 2018
20:06

K nešťastné tragédii došlo ve čtvrtek 19. července 2018 v rekreačním areálu Benedikt v Mostě. Právě tam se ve vodní nádrži začal topit tři a půl roku starý chlapec, pro kterého do čtyřmetrové hloubky skočil otec. Ten své síly ale podcenil.

Na Benediktu se topil chlapec a dospělý muž. Po příjezdu záchranářů se chlapce podařilo oživit. Několik momentů nato byl transportován vrtulníkem do nemocnice na jednotku intenzivní péče.

Muže se bohužel ale oživit nepodařilo. Dva rekreanti, kteří byli očitými svědky události, vypověděli, že muž se synem byli ve vodě opravdu dlouho.

Vše mohlo být úplně jinak, nebýt zaměstnaných vězňů z Věznice Bělušice, kteří u místa tragédie natírali plot. Po odvedené práci čekali na odvoz a všimli si, že se ve vodě něco děje. Zatímco dozorčí vězňů volal záchranku, tři vězni neváhali a skočili do vody.

S nasazením vlastního života pomáhali vytáhnout otce se synem. V místech byla i čtyřmetrová hloubka, tak bylo jejich hledání ztížené. „Nebylo jim jedno, co se děje. Už byli pochváleni ředitelem věznice,“ uvedla mluvčí věznice Danuše Vránová pro Deník.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání