Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka (†27) zavražděná v Norsku si před smrtí sepsala závěť! Tušila, že se blíží nebezpečí

Češka psala o tom, jak ji její expřítel bil, ponižoval a po rozchodu pronásledoval. Nyní je muž obviněn z její vraždy.
Češka psala o tom, jak ji její expřítel bil, ponižoval a po rozchodu pronásledoval. Nyní je muž obviněn z její vraždy.  (Autor: Facebook)
12. července 2018
05:00

Bála se, že si pro ni může přijít. Věděla, že je její život v ohrožení. Proto chtěla udělat vše pro to, aby nezískal jejich společnou dcerku (4). Češka (†27), která byla ubodána v norském Oslu, proto v minulosti napsala závěť, v níž odkázala vše blízkým a hlavně v ní označila svého expřítele (51) jako muže, který nesmí získat malé dítě do péče. Jako by si prorokovala vlastní temný osud. Tento muž je totiž nyní obviněn z její vraždy.

Ubodaná žena psala blog o domácím násilí, zastrašování, manipulování ve vztahu a stalkingu. Sama vše podle svých slov zažila na vlastní kůži. Tragický příběh začal v Norsku, kam odjela před pěti lety za prací. Seznámila se tam s výrazně starším mužem, do kterého se později zamilovala. Jenže lásku vystřídal strach, něhu bití a sladká slova urážky a ponižování.

Na muže zavolala dokonce policii, ale nebyla proti němu schopná vypovídat. Češka ho chtěla opustit, ale s mužem otěhotněla a porodila holčičku. Východisko viděla v návratu do České republiky, jenže i zde teror pokračoval. Muž, který měl být podle všeho dávno ve vazbě, znovu přítelkyni napadl a nakonec opravdu putoval do vězení.

Za fyzické i psychické týrání ženy měl být odsouzen na 3,5 roku, ale z basy se dostal dříve. Jakmile se mu to povedlo, okamžitě ženě zavolal a řekl jí, že to neměla dělat. Mladá maminka se zhrozila a rozhodla se, že proti svému expříteli podnikne potřebné kroky. Zamířila k notářce, kde sepsala závěť. V ní uvedla, kdo má dědit a kdo získat dceru do péče.

Bohužel se se svým expřítelem znovu setkala. Opět v Norsku, které tak milovala. Propukla hádka, při níž měl obviněný vytáhnout nůž a zasadit jí několik ran. Češka byla převezena do nemocnice, ale tam svým zraněním podlehla. Muž byl dopaden a obviněn z vraždy. Policejní vyšetřování probíhá na plné obrátky. Malé dcerce však už maminku nic nevrátí.

Můžeme potvrdit, že byla ubodána občanka České republiky. Napadena měla být 1. 7. Muž, který na ni zaútočil, je také českým občanem. Nyní je vyšetřován norskou policií. Toto vyšetřování by mělo trvat 5 až 6 měsíců. Trestní obvinění bylo po smrti ženy překvalifikováno z pokusu o vraždu na vraždu,“ řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání