Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V kanceláři hotelu Slávie našli výbušninu! Na místo vyrazil pyrotechnik

Na místo musel přijet pyrotechnik - ilustrace
Na místo musel přijet pyrotechnik - ilustrace  (Autor: Slávka Červená)
Autor: shp - 
25. června 2018
14:52

V kanceláři restaurace a hotelu Slávie v Potštejně na Rychnovsku bylo v pondělí pořádné rušno. Majitel zde našel nebezpečnou trhavinu. Hrozil proto výbuch. Na místo musel vyrazit pyrotechnik.

Z hotelu nám v devět hodin ráno zavolali, že v objektu našli podezřelý předmět. Hlídka, která přijela na místo, zavolala pyrotechnika,“ řekla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková webu idnes.cz.

Strážci zákona evakuovali z okolí i hotelu sedm lidí. Následně na místo přijel pyrotechnik. „Pyrotechnik konstatoval, že jde o průmyslovou trhavinu, kterou zajistil, odjel na bezpečné místo a odstřelem výbušninu zneškodnil,“ pokračovala mluvčí.

Jak se výbušnina dostala do Slávie, je záhadou. „Zjišťujeme, zda tam předmět někdo zapomněl, zda šlo o nedbalost nebo jestli tam dal trhavinu někdo úmyslně,“ uzavřela Kacálková. Majitel hotelu Milan Hostinský se k nálezu trhaviny nechtěl vyjadřovat.

Něco jsem ráno našel, tak jsem zavolal policii. Nebylo to nástražné výbušné zařízení, ale více vám k tomu říkat nebudu, obraťte se na policejní mluvčí,“ řekl Hostinský. Nalezená trhavina se podle policie používá například v dolech, lomech nebo při demolicích.

VIDEO: Výbuch v domě ve Františkových Lázních: Evakuovali 20 lidí, jeden člověk skončil v nemocnici

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání