Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda novináře Kuciaka (†27): Komplikace vyšetřování kvůli patologovi

Autor: shp - 
27. dubna 2018
15:37

Od úkladné vraždy slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) uplynuly již dva měsíce. Kdo zamilovaný pár, který plánoval svatbu, zabil, není stále jasné, i když vše nasvědčuje tomu, že má ve zločinu prsty mafie. Ve vyšetřování navíc nastaly nepříjemné komplikace.

Na případ je uvalené přísné embargo, ale na veřejnost se dostaly informace o průtazích vyšetřování. Policie se snaží o vyslechnutí ohledávajícího lékaře, který byl přivolaný na místo činu po nálezu těl. Patolog Abdolreza Majidi, který je původem z Iránu, však odmítá vypovídat a tvrdí, že je vázaný mlčenlivostí.

Na místo vraždy přivolali patologa, a ne soudního znalce, což kritizovala i Slovenská soudně lékařská společnost. Označila to za „selhání policie“. Policejní prezident Tibor Gašpar se bránil, že na ohlídku není potřebná specialista. Televize JOJ informovala, že na místě byl přítomný právě Majidi, který působí pod hlavičkou Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí (ÚDZS).

Patolog se měl v posledních týdnech dostavit před vyšetřovatele, ale odmítl to. „Ohledávající lékař je ochotný a nechce obstruovat celé vyšetřování, ale v zájmu všech zúčastněných stran je, aby byl celý proces podle zákona,“ řekla Novému Času advokátka Zuzana Tománková, která Majidiho obhajuje.

Právnička tvrdí, že její klient je vázaný mlčenlivostí. „Kdyby vypovídal předtím, než jí bude zbavený, tak by byl tento úkon vykonaný v rozporu s právním pořádkem a byl by neplatný. Můj klient je zdravotní pracovník, proto je vázaný mlčenlivostí,“ dodala.

Video  Policisté se vrátili na místo vraždy Kuciaka. Údajně hledali zbraň.  - tv Joj
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 27. dubna 2018 15:55 )

Tedy mam jakes takers zkusenosti s vicemene podobnymi kausami...Cely clanek ma informativni charakter.Ovsem myslim si, ze patolog je dost kompetentni provest pitvu...Vubec u strelneho poraneni.. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání