Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma popravené Martiny (†27), snoubenky Kuciaka (†27): Stále vidím vraha nad svojí dcerou

Autor: csk - 
25. března 2018
05:30

Zlatica Kušnírová (53) právě prožívá nejhorší období svého života. Před měsícem její dceru Martinu spolu se snoubencem Jánem Kuciakem (†27) popravil neznámý vrah. S mladým párem se připravovala na nádhernou svatbu, místo ní jim ale musela vystrojit pohřeb.

„Pořád čekám, že mladí přijdou a zavolají. Když k nám do dvora přijede nějaké auto, koukám se, zda-li to není Martina,“ líčí paní Kušnírová své trápení. „Představuju si, jak k nim přišel vrah, jak musel dcerku držet za vlasy. Pak už jen poslouchám píseň Sarajevo, na kterou měli mladí tančit na svatbě. A to hned pláču, představuji si je, jak tančí,“ svěřila se otřeseně v rozhovoru pro slovenský týdeník Plus JEDEN DEŇ.

Od tragédie matka Martiny výrazně zhubla a špatně spí. Paní Zlatici se neustále zdají sny o vraždě její dcery, kterou stále nedokáže pochopit. „Uvažovala jsem, proč Martině drželi zbraň zezdola.“ Podle její známé zabili Jána prvního, protože by Martinu bránil. „Určitě se mojí dcery na něco vyptávali. Na něco o Jankovi, kde má jaké věci a podobně. Proč by ji jinak neodstřelil vrah od dveří jako Janka, když byl tak dobrý střelec?“ ptá se zdrcená žena. 

Jedna z nejhorších chvil byla návštěva márnice, která však nakonec přinesla jistou úlevu. „Byl to hrozný pocit. Byla jsem v strašném stavu. Když jsem ji uviděla, trošku se mi ulevilo. Mohla jsem ji stisknout, být chvíli s ní,“ vysvětluje.

Video  Matka zastřelené Martiny zpochybňuje vyšetřování. Podle rodiny nesedí datum vraždy  - tv Joj
Video se připravuje ...

Chtěla být policistkou

Martina chtěla být podle maminky odmala policistkou nebo archeoložkou. I přes výborný prospěch a úspěšné složení zkoušek ji však na akademii pro údajný nedostatek místa nevzali. Když znechuceně viděla, že vzali i studenty s horšími výsledky, rozhodla se pro archeologii. Maminka na ni nedala dopustit. „Byla mou oporou, dobré děvče, počítala jsem s tím, že se o mě ve stáří postará. Bylo jí pouze 15 let, když zemřel její otec,“ dodává.

I Janka měla paní Zlatica velmi ráda. „Já ho nevnímala jako zetě, ale jako syna,“ říká. Janek jí prý při každé návštěvě i přes její protesty pokaždé pomáhal s pracemi na hospodářství. „Rodiče ho skvěle vychovali. Zasloužili by si zlatou medaili.“ Podle paní Kušnírové měl mladý pár přímo idylický vztah.

Místo svatby pohřeb

Přípravy na svatbu běžely v plném proudu. Obě rodiny a přátelé se na velký den mladého páru velmi těšily. Většinu věcí měli už nakoupeny, ale paní Kušnírová si kvůli finanční tísni musela vzít na zaplacení svatby úvěr. Teď ho byla zrušit. Nejhorší bylo poslouchat Jankovo svatební vyznání Martině během jejich pohřbu. Slova plná lásky předčítal jeho otec. „Je to těžké, nedá se s tím do konce života vyrovnat. Kdyby vraha našli, tak bych měla alespoň malé uspokojení,“ uzavírá smutný rozhovor.

Video  Rakev spustili do hrobu, rozezněly se zvony. Při emotivním loučení se zavražděným Kuciakem tekly slzy  - Jan Jedlička, David Malík
Video se připravuje ...

 

odol ( 25. března 2018 11:19 )

To bude tabak Taras Buľba,ľulkový tabak,krájaný-ten toto inicializuje!

brano34 ( 25. března 2018 10:09 )

Dá se to přirovnat k přírodní katastrofě, která se dotkla mnoha lidí. Na Slovensku se opět zrodilo zlo, které tentokrát usmrtilo mladé novomanžele, kteří plánovali společnou budoucnost, narození dětí, jejich výchovu a dlouhý rodinný život. Ján s Martinou se opět narodí, vyberou si kontinent a místo svého zrození, studia a profesního působení, aby dokončili to co na Zemi v jejich jedinečném životě začali.

fromoutofnowhere ( 25. března 2018 09:58 )

uz to chceli hodit na drogovych dilerov, mozno este s niecim takym vyrukuju

fromoutofnowhere ( 25. března 2018 09:56 )

ze vas to bavi poniektorych, ked o tom nic neviete

tenisacek ( 25. března 2018 09:04 )

a nakonec se ukáže, že za vraždou byl milenecký trojúhelník nebo dluhy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání