Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslankyně Krištúfková přišla o maminku, teď bratra. Sestra známého režiséra je na dně

Autor: lm - 
27. dubna 2018
16:00

Obrovskou bolest si prožívá slovenská politička Petra Krištúfková (39). Nejdříve přišla o milovanou maminku Zoru (†67) a teď i bratra Petra (†44). Režisér zahynul při pondělní tragické nehodě autobusu na Slovensku.

Sourozenci Krištúfkovi před třemi lety den před Vánocemi přišli o mámu Zoru (†67), která byla novinářkou a scenáristkou. „Byla mimořádně bystrá a šikovná, svého syna Petra jistě inspirovala, po ní byl takový všestranný. Petra jsem znal od dětství a měl jsem ho rád,“ řekl Novému Času textař Boris Filan, který se s Krištúfkovými přátelil.

Velmi těžce tragédii nese režisérova sestra, politička Petra. Oporou jí je podnikatel Boris Kollár (52), se kterým kdysi tvořili pár a mají spolu i dcerku Ester. „Včera jsem byl s nimi (s Petrou a její dcerou Ester – pozn. red.), ale není to dobré. Petra si uvědomuje, že je tu už sama. Otec ještě žije, ale má novou rodinu. Petřini rodiče se rozvedli a vyrůstala s mámou a bratrem,“ sdělil slovenskému deníku.

Krištúfek zahynul při pondělní nehodě autobusu na slovenské dálnici R1 z Banské Bystrice do Zvolena. Autobus, ve kterém seděl, narazil zezadu do pomalu jedoucího kamionu. Spolu s ním zahynula i mladá žena (†29).

Režisér měl mnoho plánů a doma na něj čekala manželka Katka a dcerka Olívie. „Petra čekal pracovně velmi úspěšný rok. Měl natáčet film podle vlastního scénáře na motivy knihy Ema a Smrtihlav, připravil na vydání komiks o Imim oci – zakladateli Krav maga, dokončil korektury svého nového románu, připravoval sérii článků o zapomenutých knihách. Po těžkém období po smrti mámy se nesmírně těšil ze života, z malé dcerky Olívie,“ řekl Deníku N publicista Dado Nagy, který byl jeho kamarád.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání