Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nebezpečná zábava málem uřízla Jarmilce (5) hlavu: Na hřišti byl mezi sloupy natažený provázek

Pětiletá dívka na hřišti.
Pětiletá dívka na hřišti.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: jh - 
24. dubna 2018
18:51

Malá Jarmilka z Jindřichova Hradce si nevinně hrála s kamarádem ze školky. Na dětském hřišti si však nevšimla tenkého lana, které někdo pevně natáhl mezi sloupy. Poranila si krk a rozbila si hlavu. Zda šlo o dětskou neopatrnost či sadistický žert, vyšetřuje policie.

"Většinou jsou tady menší děti, ale někdy tady běhají i kluci, tak zhruba 8 až 10 let, a ti to tady navazují. Někdy se na tom i houpou," uvedla anonymní návštěvnice hřiště pro TV Nova. Incidentu, který mohl skončit tragédií, prý nešlo zabránit, neboť provázek byl údajně téměř neviditelný a nevšimli si ho ani rodiče.

"Myslím si, že to byla nevinná dětská hra. Asi jim nedošlo, že když to nesundají, může se něco stát," řekla Jaroslava Paďourková, maminka malé Jarmilky. "Chtěla bych upozornit maminky, které chodí na hřiště, aby si místo nejprve prošly, než dítě vypustí. Kdyby tam byla jiná šňůra, mohlo to mít fatální následky." K horším následkům by mohlo dojít, kdyby šňůru nahradil třeba tvrdý drát.

Policie nevylučuje možnost, že by mohlo jít o záměrnou snahu ublížit dětem. Podobné „nástrahy“ se čas od času v místech, kde se volně pohybují děti, objevují a málokdy se podaří pachatele dopadnout. Může jít o jedovaté prášky v krabičkách od lentilek či nastražené injekční stříkačky.

Jarmilce se naštěstí nic vážného nestalo a po prohlídce byla z nemocnice propuštěna. Její maminka si však určitě bude do budoucna dávat pozor, kde si své dítě nechává hrát.

 

zapletalikovi ( 24. dubna 2018 19:41 )

" Nebezpečná zábava málem uřízla holčičce hlavu ... " " Naštěstí se nic vážného nestalo ... " Tak jak teda? Ale jinak souhlas, to je hodně nebezpečný nápad.

pipipipi ( 24. dubna 2018 19:29 )

blbej for. když bylo synovi asi 5let snes je mu už 30let ,tak si na sídlišti taky nějaký kluci natáhli provaz nebo něco.Syn jel na kole a měl na krku ošklivé tři řezné rány které se dlouho hojily.SEBRALO SE MU TO,NO NEBYLO HEZKÉ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání