„Od šestého dubna prošetřují kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu událost, ke které došlo toho dne v podvečer na volnočasové zóně za nákupním centrem v Butovicích,” uvádí v tiskové zprávě mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan.

Oba napadení skončili v péči záchranářů

Ten den dováděla skupina asi 15 mladých mužů v odpočinkové zóně obchodního centra. Jelikož však svým podnapilým chováním rušili ostatní a začali znečišťovat okolí odpadky a prázdnými lahvemi, šli je vyzvat dva členové ochranky obchodního centra. Nepočítali s tím, co se může stát.

Video
Video se připravuje ...

Parta mladých mužů surově zbila dva členy ochranky Obchodního centra Nové Butovice. Oba sekuriťáci skončili v péči lékařů. Policie ČR

Mladíci se totiž na členy ostrahy naštvali a napadli je. Z videa, které má Policie ČR k dispozici a které si můžeme prohlédnout i vy, je zřejmé, že partička členy ostrahy napadla zcela bezdůvodně v momentě, kdy z místa odcházeli. V přesile se do nich pustili vší silou a nepřestali, ani když bezmocní leželi na zemi.

Oba napadení skončili v péči přivolaných záchranářů. „Událost prošetřují kriminalisté pro trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví, kdy pachatelům v případě jejich vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,” uvádí Hulan.

Policie uvítá jakoukoliv pomoc

Policie se proto obrací na veřejnost s prosbou o zjištění identity útočníků, především těch, kteří se nejaktivněji podíleli na napadení ochranky. Zároveň prosí o pomoc i dva svědky, kteří by svými slovy mohli objasnit všechny okolnosti události. Kdokoliv by totožnost útočníků znal, nebo by měl co k případu říci, může tyto informace sdělit na lince tísňového volání 158.

Fotogalerie
6 fotografií