Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zastřelil mámu, kamaráda a zmizel: Nebezpečného vraha (23) hledá policie

10. dubna 2018
09:41

Zavraždil nejlepšího kamaráda, poté zastřelil svou matku a dal se na útěk. Mladý Američan Casey Lawhorn (23) na Facebooku avizoval, že se hodlá zabít. Hledá ho policie napříč Spojenými státy.

Casey Lawhorn (23) z amerického Tennessee v neděli večer napsal na Facebook, že právě zavraždil svého kamaráda Averyho Gainese a matku Vi Lawhornovou. Připojil k tomu i detailní popis, jak ke všemu došlo. Mladík prý ukradl zbraň a oba zastřelil, protože "již dlouho přemýšlel, jak se bude po vraždě cítit". Nakonec prý necítil vůbec nic. 

Lawhorn nejdříve popravil svého kamaráda jedinou střelou do hlavy. Poté šel za opilou matkou a zmáčkl spoušť. Zbraň se mu ale zasekla, tak ji odešel spravit. "Když jsem znovu přišel do jejího pokoje, zrovna vstávala z postele, aby utěšila psa Oscara. Rychle jsem dvakrát vystřelil, ale asi jsem netrefil nic životně důležitého, protože tam byla tma. Viděl jsem jen jednu ránu v její levé ruce a nejsem si jistý, kde skončila druhá. Začala křičet tím nejhorším jekotem, jaký jsem kdy slyšel. Ve filmech vám doopravdy neukážou, jak takový teror zní. Zbraň se mi znovu zasekla, tak jsem se ji snažil rychle opravit. Řvala na mě: 'Ty jsi mě střelil! Zabil jsi mě! Proč?' Jakmile jsem zbraň opravil, rozsvítil jsem, abych znovu neminul. Pak jsem na ni dvakrát vystřelil a tím to skončilo," stojí v jeho chladnokrevné zpovědi na Facebooku.

Mladík se poté vrátil ke kamarádovi a vzal mu peníze a heroin, který měl u sebe. "Díra v jeho hlavě byla tak malá a ani z ní neteklo moc krve. Z nosu mu ale tekla hustá tmavá krev a z pusy žaludeční šťávy. Třásl jsem se z toho adrenalinu, ale jinak jsem necítil vůbec nic, až na znechucení nad mrtvolou přede mnou a nad zvuky, které vydávala," uvádí dále.

Podle policie Lawhorn zavolal na tísňovou linku, ke všemu se přiznal a poté zmizel. V příspěvku na Facebooku ale avizoval, že hodlá spáchat sebevraždu. Policie po něm zatím bezúspěšně pátrá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání