Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zastřelil jsem Kuciaka, přihlásil se na policii muž! Za milion eur od Fica mu to stálo

Autor: ana - 
29. března 2018
07:30

Chladnokrevnou vraždu novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) řeší policie na Slovensku již měsíc. Ačkoliv zatím neznají vraha, policie má plné ruce práce s falešnými informátory i „vrahem". Důvod je prostý. Ficova odměna milion eur stojí i za pobyt ve vězení.

Bývalý premiér Robert Fico 26. února uvolnil odměnu milion eur za relevantní informace k vraždě slovenského páru. Vidina zisku je však zřejmě lákavější než život na svobodě. Policii se od té doby přihlásily desítky lidí s falešnými informacemi. Našel se dokonce i muž z Prievidze, který tvrdil, že je vrah. A důvod? Údajně chtěl jen zabezpečit rodinu. Za pobyt v chládku mu to stálo.

Opilé přiznání

Jak informuje web Pluska.sk, 3. března muž vytočil linku 158 s přiznáním. Policii se to příliš nezdálo. Intonace údajného vraha totiž zněla poněkud opile. A zdání neklamalo. Když k domu přijela zásahové jednotka, nestačila se divit. Opilý Slovák si začal klást podmínky. Přiznat se chtěl až v momentě, kdy mu na účet pošlou slibovanou odměnu.

Policie přísně tají informace, které by mohl znát pouze vrah, bohužel zabývat se podobnými anonymy musí. Národní kriminální agentura prostřednictví policejního prezídia se drží pokynů dozorujícího prokurátora, který některé přesné informace k vraždě zveřejnil teprve před pár dny.

Mohli bychom se bavit například o křivé výpovědi, ale to jen v případě, že by šlo o svědka. Nemyslím si, že by nešťastník, který se kvůli milionu dobrovolně přizná v dvojnásobné vraždě, měl mít nějaké problémy se zákonem,“ sdělil advokát Viliam Karas.

Strohé informace

Prokurátor uvedl, že ke smrti Kuciaka a Kušnírové došlo ve středu 21. února, jakkoli původně bylo uváděné datum 23. února, které zmiňoval i patolog. Jen matka Martiny od začátku uváděla 21. únor.

Kušnírová byla zasažena jednou do hlavy a Kuciak dvakrát do srdce. Oba byli zastřelení zepředu stejnou zbraní ráže 9 milimetrů. Uvedl také, že byl zdokumentován pohyb pachatele kolem domu. Prokurátor řekl, že více informací o domnělém vrahovi nemůže prezentovat, neboť by to mohlo mít negativní vliv na další vyšetřování.

V domě nebyly žádné stopy po násilném vniknutí nebo po zápasu, rovněž nebylo nic odcizeno, oznámil prokurátor. Všechno svědčí o tom, že se jednalo o vraždu na objednávku. Tyto informace z médií většinou lidé toužící po odměně sdělují. Policie upozorňuje, že existují stopy, které by mohl znát jen opravdový vrah, proto se lidé o podobná přiznání nemají pokoušet.

Video  Matka zastřelené Martiny zpochybňuje vyšetřování. Podle rodiny nesedí datum vraždy.  - tv Joj
Video se připravuje ...

Bývalý premiér Fico je i po svém odstoupení pod palbou kritiky. Úřad vlády SR ani ministerstvo financí nevysvětlily, na základě jaké právní normy Robert Fico milionovou odměnu schválil. Jedno je zřejmě jasné. Policii čeká ještě mnoho práce a falešných přiznání.

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

zvonekdozahrady ( 30. března 2018 05:57 )

 V česku by to svedli na ruský agenty.

odol ( 29. března 2018 19:42 )

spania ( 29. března 2018 13:22 )

Co lidi neudělají pro prachy...Zabíjí a nechali by se i zavřít na celé roky kvůli těm prachům...?Zabezpečit rodinu...?A co by z toho ten pán měl?Bude sedět 20 let v base nebo dostane doživotí a jeho manželka a děti si budou žít po svém,žena si najde jiného a děti si budou říkat jaký byl jejich táta blbec a za chvíli si na něj ani nevzpomenou.

Milann ( 29. března 2018 11:24 )

Nejede v tom kiselica ten měl zájem na zlikvidování vlády protože je král korupce.

illyria ( 29. března 2018 08:57 )

Měli zadržet a odsoudit toho co se přiznal... Jiného vraha nikdy nechytnou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání