Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (8) vypadl z lanovky na Lipně: Lékaři mají podezření na poranění páteře

Chlapec (8) vypadl z lanovky na Lipně: Lékaři mají podezření na poranění páteře. (Ilustrační foto)
Chlapec (8) vypadl z lanovky na Lipně: Lékaři mají podezření na poranění páteře. (Ilustrační foto)  (Autor: Jiří Krušina / Blesk)
Autor: ČTK - 
13. března 2018
17:38

Osmiletý chlapec spadl dnes z lanovky na Kramolíně v Lipně nad Vltavou zhruba ze čtyřmetrové výšky. Vrtulník záchranářů ho letecky přepravil do českobudějovické nemocnice. Informaci zveřejnila na svém webu i Zdravotnická záchranná služba Trans Hospital.

Chlapec vypadl z lanovky kolem 13:00. Podle Jiřího Falouta z marketingu společnosti Lipno servis, která sjezdovky provozuje, byli v sedačce čtyři lidé a otevřeli zábranu dříve, než měli, načež dítě vypadlo. „Bylo to asi ze čtyřmetrové výšky. Po pádu normálně komunikoval, jen si stěžoval, že ho bolí záda,“ řekl Falout.

Podle záchranářů z Trans Hospital si chlapec poranil páteř. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři Horské služby, posádka RZP Trans Hospital Frymburk a vrtulník letecké záchranné služby. „Po nezbytném ošetření byl malý pacient letecky transportován do českobudějovické nemocnice,“ uvádí na webu Trans Hospital.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání