Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ital spojovaný s mafií o Ficově Troškové: My a milenci? Byla to seriózní kočka!

Autor: lm - 
7. března 2018
06:10

Italský podnikatel Antonin Vadala spojovaný s případem vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky veřejně promluvil. Odmítá, že by ve smrti páru měl prsty a tvrdí, že je poctivý podnikatel a žádný mafián. Vadala také popřel, že by někdy byl v romantickém vztahu s Máriou Troškovou, bývalou asistentkou premiéra Roberta Fica.

Téměř okamžitě po vraždě Jána Kuciaka se začalo spekulovat, že jeho smrt souvisí s jeho prací, konkrétně posledním článkem, na kterém pracoval. Kuciak ve svém nedokončeném článku psal kromě jiného o aktivitách italských podnikatelů na východním Slovensku, kteří jsou spojováni s mafií, a o podnikatelských vazbách Vadaly na blízké spolupracovníky slovenského premiéra Roberta Fica.

Vadala byl dokonce minulý týden spolu s dalšími šesti osobami zatčen. Policie je ale následně všechny propustila. Podnikatel, který přišel na Slovensko v 90. letech, tvrdí, že nikdy v mafii ’Ndrangheta nebyl a s vraždou novináře nemá nic společného. "Je to čistý šok, protože nikdy v životě jsme nebyli nikde nařknutí, ani v Itálii, ani na Slovensku, že jsme nějací mafiáni. Vidím za tím čisté politické intriky od opozice, že chce použít vraždu dvou ubohých lidí, o které nikdo neví, kdo ji spáchal, aby odstranili současnou vládu. Chtějí použít mě a mé bratry a ještě nějaké Italy, kteří zde žijí a pracují dvacet let, ale nikdy nebyli trestáni," uvedl v rozhovoru pro košický Korzár.

Video  Razie u Antonina Vadaly, o němž psal zavražděný novinář Kuciak (†27)  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Italský podnikatel tvrdí, že se dostal na mušku kvůli tomu, že zná Máriu Troškovou, která donedávna zastávala pozici asistentky slovenského premiéra Roberta Fica. Po vraždě novináře ale na svůj post do vyšetření případu rezignovala. Její matka slovenskému deníku Nový Čas prozradila, že Mária měla k Vadalovi velmi blízko a dokonce měli uvažovat o svatbě. "Byli do sebe zamilovaní, chtěli se vzít. Rozešli se náhle a od doby, co si našel Italku, už s ním ani nekomunikovala," uvedla. To ale Vadala rovněž popírá: "Poslouchejte, její máma je vystresovaná, je nemocná. My jsme jako bratr a sestra, ona je naše kamarádka, známe se léta. Ale to je kamarádství mimo úřad vlády, mimo parlament a mimo politiky. Měl jsem ji rád, protože byla seriózní kočka."

Vadala ale zároveň přiznal, že spolu s Troškovou jeden čas podnikali. Prý jí ale jen chtěl podat pomocnou ruku, protože neměla peníze. Dokonce se měl i zasadit o její další kariéru, když jí doporučil tajemníkovi bezpečnostní rady státu Viliamovi Jasaňovi. Společnou firmu pak prodali a tím to skončilo.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politiky najdete zde >>>
Video  Rakev spustili do hrobu, rozezněly se zvony. Při emotivním loučení se zavražděným Kuciakem tekly slzy  - Jan Jedlička, David Malík
Video se připravuje ...

sores ( 7. března 2018 13:29 )

3 nejlepší zaměstnání jsou. Dělat nóbl k.u.r.v.u pracháči, političkou a v šoubyznysu. To se říká a sedí to. A bude člověk zajištěný do smrti.

tosto ( 7. března 2018 09:03 )

http://www.pluska.sk/fotogaleria/?foto=&clanok=831799 seriózní asistentka

hrdadaxo ( 7. března 2018 08:29 )

https://www.cas.sk/clanok/665875/minister-vnutra-robert-kalinak-odhaleny-zavadzanie-o-talianskej-maf ii/

kukukuu ( 7. března 2018 08:25 )

Ještě by se mělo rozkrýt, jestli si nenamočil i režisér Zdeněk Troška. nebo radši ne, točil by maximálně Slunce seno a jávlochu.

hrdadaxo ( 7. března 2018 08:17 )

https://dennikn.sk/1052523/ficov-obrat-to-je-len-zmena-strategie-chce-prebit-vrazdu-mafiu-a-tlak-na- pad-vlady/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání