Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda novináře Kuciaka (†27): K italskému podnikateli vtrhli zakuklenci!

Autor: lm - 
2. března 2018
19:01

Desítky zakuklených policistů vtrhly ve čtvrtek ráno do domů italského podnikatele Antonina Vadaly a jeho dalších krajanů ve slovenských Michalovcích a Třebišově. Vyšetřovatelé se snaží zjistit, jestli měli co do činění s brutální popravou slovenského novináře Jána Kuciaka (†27). Ten byl zavražděn i spolu s partnerkou (†27), když chystal článek o aktivitách italského podsvětí na Slovensku.

Razie u Antonina Vadaly a dalších italských rodin na východě Slovenska proběhla přibližně 70 hodin po nalezení mrtvého novináře a jeho snoubenky. Policisté při domovních prohlídkách zajistili legálně držené zbraně, počítače, telefony a dokumenty. Zadrželi také sedm Italů.

Policisté momentálně prošetřují verzi, že vražda slovenského novináře souvisí s jeho připravovaným článkem o působení italské mafie na Slovensku. Kuciak se v něm chystal odhalit italské klany napojené na 'Ndranghetu, které díky různým podvodům a machinacím čerpají na dotacích miliony eur. Lidé napojení na tyto organizované skupiny mají dokonce působit v okolí slovenského premiéra Roberta Fica.

O této souvislosti hovořil už v pondělí i reportér Tom Nicholson, který s Kuciakem spolupracoval. Slovenské policii ale trvalo čtyři dny, než se rozhoupala. „Provést zajišťovací úkon znamená nejprve ho umět zdůvodnit, já už jsem to na úvod řekl, že  se v něm musí na základě trestního řádu ztotožnit nejdříve prokurátor a následně soudce,“ reagoval policejní prezident Tibor Gašpar na kritiku.

Video  Razie u Antonina Vadaly, o němž psal zavražděný novinář Kuciak (†27).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politiky najdete zde >>>

Marianhossa ( 2. března 2018 22:33 )

U Filcky už byli?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání