Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitel vymámil z 32 žen 18 milionů: Všechno jsem prosázel. Vykládal jsem jim pohádky, přiznal soudu

Autor: Jana Ulrichová - 
13. února 2018
14:21

Honičku měl učitel Jaroslav D. (45) z Prahy, který se přes inzeráty seznamoval s ženami z celého Česka. Sliboval jim společný život, ony mu za to půjčovaly peníze. Z 32 žen postupně vytahal 18 milionů korun.

Jaroslav D. se osamělým ženám jevil jako perspektivní partie. Byl učitel, navíc pobíral rentu ze svého předchozího působení u vězeňské služby, byl rozvedený, děti už měl velké. Ochotně proto otvíraly náruč i peněženky.

Několikrát mu tak přispěly na pohřeb otce, na léčbu matky, na opravu auta, na koupi nebo opravu bytu, pomohly mu s údajnou zpronevěrou jeho bratra i dluhem, který měla u lichvářů jeho sestra. Nestyděl se lhát ani o tom, že má nádorové onemocnění a potřebuje peníze na biologickou léčbu. Ženy si přitom peníze pro něj většinou samy půjčovaly.

„Nikdy jsem neměl v plánu někoho okrást nebo podvést, vždy jsem se snažil půjčky splácet,“ prohlásil. „Největší problém je, že se od svých 18 let potýkám s hráčskou vášní,“ řekl a dodal, že jakmile peníze dostal, zamířil s nimi rovnou do herny nebo sázkové kanceláře.

Záminky, pod kterými si půjčoval, byly i podle něj za hranou. „To byly neskutečné pohádky,“ řekl doslova. I přesto měl ale pro ženy zřejmě velké kouzlo. Vztahy s nimi udržoval paralelně, řada z nich ho považovala za svého partnera. Má 11 dětí, z toho šest se svými oběťmi. Jedna z nich nedala souhlas s jeho stíháním.

Byl už odsouzen

Jaroslav D. mámil z žen peníze od roku 2009. Za podvedení tří žen byl už v minulosti odsouzen, zachránila ho ale amnestie. Nijak se ale nepoučil, s ženami se seznamoval dál a dál si od nich půjčoval peníze. Dluhy se snažil částečně hradit, ale nestíhal to.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání