Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na přejezdu u Strakonic: Rychlík se na přejezdu srazil s traktorem

Autor: ČTK ljš - 
8. února 2018
09:11

Na přejezdu ve Střelských Hošticích na Strakonicku se ve čtvrtek ráno na trati České Budějovice - Plzeň srazil rychlík s traktorem. Při nehodě se lehce zranili dva cestující z vlaku. Provoz na trati bude zhruba na dvě hodiny zastaven.

Cestující z vlaku převeze autobus do Strakonic, odkud mohou pokračovat do Budějovic jiným vlakem. Dopravu v úseku Katovice - Plzeň zajistí autobus, v úseku Horažďovice předměstí - Plzeň to bude osobní vlak.

Nehoda se stala po 7:00 na přejezdu. "Je tam střet rychlíku. Jak strojvedoucí, tak řidič traktoru vystoupili a už to tam nějak řeší. Traktor tam pravděpodobně nedobrzdil na sněhu a vjel na trať, když tudy projížděl rychlík," řekl po 7:00 Bajcura. Na místě zasahují hasiči.

 

Ve vlaku bylo podle Novákové asi 50 lidí. Dva z nich jsou lehce zraněni. "S největší pravděpodobností to bylo tak, že řidič traktoru přijížděl k přejezdu, který je chráněný, má světla i závoru. Ale protože to tam bylo namrzlé a je to v mírném klesání, tak to nedobrzdil, vjel na koleje, pak se rozsvítila světla, spadla i závora. Snažil se nastartovat, to se mu nepodařilo, tak vylezl z traktoru a došlo ke střetu," řekla Nováková.

Mluvčí SŽDC zatím neví, kdy skončí vyšetřování nehody. "Ještě nevím následky, jestli nedošlo k částečnému vykolejení," řekla Šubová.

gabreta ( 8. února 2018 10:43 )

Není nad dobře udržovaný komunikace a kvalitní práci cestářů!!

moiaza ( 8. února 2018 09:58 )

Tak-že nevyhral nikdo. Srážka skončila remízou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání