Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Míša (8) vypadl z lanovky: Táta ho v 7 metrech neudržel. Zázrakem přežil

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
29. ledna 2018
11:15

Obrovské štěstí měl osmiletý chlapeček z Ostravy, který byl o víkendu lyžovat s tátou v Tatrách. Michal vypadl ze sedačkové lanovky a jeho táta, který se ho ještě snažil zachytit, bohužel chlapce neudržel. Při Míšovi stáli ale všichni andělé strážní.

Nešťastný incident se stal v neděli dopoledne na Štrbském Plese. Míša (8) nastoupil na sedačkovou lanovku i se svým tátou. To, že něco není v pořádku, si jako první uvědomil ředitel střediska a začal situaci okamžitě řešit. „Sedačka odjela ze stanice standardně, lidé nastoupili, až v průběhu trati jsme zjistili, že tam visí dítě,“ popsal TV JOJ ředitel Peter Tomko.

Michala zachytil za ruku jeho táta a snažil se ho držet. Obsluha lanovku ihned zastavila a začala s ní pomalu couvat. Všichni doufali, že se chlapec udrží až do návratu lanovky do stanice. Vysílený Míša ale cestou ze sedačky spadl.

K chlapci ihned přijeli záchranáři a zjistili, že Míša naštěstí komunikuje. Chlapec byl poté převezen do nemocnice v Popradě. Dítě utrpělo vícenásobné poranění v oblasti břicha a pánve,“ informoval mluvčí operačního střediska záchranářů, Andrej Hirjak.

Dítě by nemělo být v ohrožení života. „Bylo to obrovské štěstí, že spadl do sněhové závěje hluboké více než 60 cm. To pád z asi 6- až 7metrové výšky ztlumilo a chlapec zůstal ve sněhu ležet,“ doplnil pro Čas.sk Peter Tomko a vyzval rodiče, aby na své ratolesti při jízdě na lanovce dávali dobrý pozor.

sores ( 29. ledna 2018 13:25 )

Ještě že to dopadlo! Byla by to největší katastrofa pro rodiče, smrt dítěte!!! Všechno ostatní je velké NIC!

Dagu69 ( 29. ledna 2018 12:11 )

Máte sedět doma na zadku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání