Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psímu psychologovi Desenskému otrávili psa! "Učil jsem Ayču důvěřovat lidem..." smutní

Autor: dce, hra - 
7. prosince 2017
17:29

Po loňském nuceném stěhování z milovaných Vlčár, zasáhla psího psychologa Rudolfa Desenského další rána. Někdo mu otrávil svěřenou fenku Ayču pouhý den poté, co se rozhodl ji nabídnout zájemcům. Nyní se pátrá po pachateli odporného činu a Desenský kolem svého pozemku instaluje bezpečnostní kamery.

Kangalka Ayča se dostala do Brlohu u Drhovle na Písecku před necelým půl rokem. Rudolfovi Desenskému ji přivezl chovatel, aby ji dal dohromady. Statná fenka se totiž bála takříkajíc i vlastního stínu. "Měla neskutečně přehnané reakce na každý zvuk, neznámé světlo, bouřku, bála se lidí atd.," popsal Desenský.

Už po měsíci byl ale vidět pokrok, který za další týdny postoupil natolik, že ji Desenský mohl nabídnout zájemcům. Na svých stránkách na Facebooku vyvěsil inzerát pět měsíců a týden poté, co s ní začal pracovat. Jenže druhý den v noci se stalo něco otřesného...

"Ráno vstávám vždy hodně brzo, už za tmy. Byl klid, jako každé ráno touto dobou. Jenže to jsem ještě nevěděl, co mne při rozednění čeká, když dojdu k poslednímu výběhu k našemu relaxačnímu místu s lavičkami u lesa. Ležela tam Ayča. Už z dálky jsem tušil, že je to průšvih, když mne a mou smečku nepřišla přivítat, jako to dělala vždycky po ránu, kdykoli zůstala přes noc venku. Jen tam tak ležela na boku, jako když spí," popsal smutné ráno.

"Polil mne studený pot a hlavou mi proletěla otázka. Co se stalo?... Potom mi už lítalo hlavou tolik otázek, že jsem je všechny nedokázal ani stíhat. Umřela sama? Je z blízké příbuzenské plemenitby, bylo to možné. Pomohl jí někdo? Kdo? A proč? ... Takových otázek a neměl jsem jedinou odpověď."

Nakonec se vzpamatoval, u veterináře objednal pitvu a pak jen čekal, co se dozví. "S nervozitou, co se dočtu, jsem otevřel obálku a začal číst. Zpočátku to vypadalo, že jí selhalo srdce a oběhový systém. Trochu mne to uklidnilo, že přece jen odešla na skrytou vadu. Pak jsem četl dál a dočetl zprávu až do konce... Polilo mne, průšvih! Výsledek? Jed!" šokoval Desenský. Psí psycholog se domnívá, že jí velké množství jedu někdo podal v kusu masa.

Šestadvaceti psům, které má v Brlohu, nyní hrozí nebezpečí. Rozhodl se, že věc okamžitě začne řešit. Ačkoliv je pozemek zčásti zabezpečen kamerami, hodlá přidat další, aby pokryly celý prostor. Nic takového se už nesmí stát. Plánuje také pořídit infra dalekohled, aby mohl pozemek hlídat sám.

Pokud vám není osud opuštěných psů lhostejný, pomoci Desenskému můžete i vy. Poslat peníze na kamerový systém, dalekohled nebo i žrádlo pro psy můžete na transparentní účet 2500908436 / 2010.

hejpockej ( 8. prosince 2017 04:37 )

hlavne ze se spousta Cechu vyvysuje nad cikany, pritom jak je videt jsou stejny... Cech nebo cikan, stejny smejd... IQ opice... ovsem ze existujou vyjimky, ale moc jich neni... i proto nas v EU povazuji za podradny, protoze vi, ze jsme narod blbecku a ze na ne proste s inteligenci nemame, protoze inteligenci naroda pozname taky podle pristupu k zviratum, a treba do Nemcu mame sakra daleko, ty jsou na vetsi urovni nez my...

Zbynk Kunc ( 8. prosince 2017 00:03 )

 Pane Desenský. Prožili jsme podobné trauma s naším Rotvíkem. Jenže to byla zřejmě trochu blamáž. Rád okusoval trávu. Pak přišlo krvácení se stolicí. Nechali jsme udělat rozbory krve a výsledek - jed typu jedu na krysy. Náš Rotvík to zvládl a my nakonec zjistili, že příčinou byl zřejmě Roundup na trávu.

petr nadvornik ( 7. prosince 2017 22:51 )

 prdlavko ty dementni prase jak si byl netahlo tvuj problem neznam zadny takovy pripad

sores ( 7. prosince 2017 21:55 )

Lidi jsou prostě hnu.s.ný do.by.tek!!!!!

mixer ( 7. prosince 2017 21:03 )

Doufám,že to bylo předáno Policii,snad tu zrůdu najdou.Pane Bože,taková b/b/á bestie,nevinný psí stvoření mu vadilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání