Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čechy s malým synem přepadli v Tunisku policisté se samopaly: Jste teroristé!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: max - 
27. listopadu 2017
11:25

Takhle si mladá rodina z Brna svoji dovolenou v Tunisku nepředstavovala. Při večerním výletu u letoviska Hammamet jim auto zablokovali neoznačení a ozbrojení policisté. Incident skončil na policejní stanici, kde Češi dvě hodiny vysvětlovali, že nejsou teroristé. Jejich 5letý syn byl po celou dobu výslechu uprostřed noci sám v autě.

K incidentu při geocachingu došlo minulé pondělí. „Arabové v civilu hovořící špatnou angličtinou nás za tmy uprostřed lesa dojeli a bez dovolení nám otevřeli kufr auta. Tvrdili, že jsou policisté, ale prokázali se jen kartičkou s tuniskou vlajkou, kde nebylo jméno ani číslo,“ cituje deník Právo absolventa policejní akademie z Brna. 

Rodině, která se obávala, že by mohlo jít o přepadení, se podařilo ujet. Po 300 metrech jim však cestu zablokoval další vůz. „První myšlenka byla prorazit autem a ujet, to by nás ale mohli rozstřílet, ještě že zkušenosti velely zachovat klid, vyčkat a jednat,“ líčí muž dramatické momenty. Zamkli se proto v autě a volali na tuniskou tísňovou linku. Po půl hodině hrůzy na místo přijeli policisté se samopaly a přišel další šok. Sdělili jim totiž, že jsou podezřelí z terorismu a celou rodinu odvezli na policejní stanici.

Policisté je propustili až ve tři hodiny ráno. Omluvili se, že byli zřejmě ve špatnou chvíli na špatném místě. Rodina se chce ale dál bránit. Je přesvědčená, že šlo o provokaci a hodlá se proto obrátit na ministerstvo zahraničí.

Geocaching

Jedná se o hru, při které se pomocí zeměpisných souřadnic hledá skrytá schránka nazývaná cache. Obvykle je umístěná na zajímavých místech, která ještě nejsou hojně navštěvována turisty. Schránky se ale umísťují naopak i na velmi frekventovaná místa, kde kolem nich denně projdou stovky i tisíce nicnetušících lidí.

yarda ( 27. listopadu 2017 14:40 )

Pokud ten pán kvůli geokešce šmejdil někde, kde šmejdit neměl, tak mi to připomíná vtip: Baví se dva vězni: "Za co tě vlastně zavřeli?" "Ále, díval jsem se dalekohledem na prezidenta." "A za to tě zavřeli?" "No, já jsem ten dalekohled zapomněl sundat z kulovnice."

iFender ( 27. listopadu 2017 13:27 )

Nase krasna Zemekoule je natolik krasna a velika,ze nemam potrebu jezdit do muslimskych zem.Rozhodli se do Tunisu na dovolenou tak je to jejich privatni problem.Jako kdyby se nevedelo co je zac ten islam.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání