Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kajínek mluvil s exmanželkou mrtvého policisty, který byl na Borech první: Věděl příliš a zaplatil životem?

Autor: Tomáš Koníček, František Prachař - 
27. listopadu 2017
05:01

Policista Jan Felcman (†52), který byl první v borských zatáčkách, kde měl v roce 1993 střílet Jiří Kajínek (56), spáchal letos sebevraždu. Pro Nedělní Blesk v červnu promluvila jeho exmanželka Jarmila (52). A řekla, že má zásadní informace pro omilostněného vězně. Blesk jejich setkání zprostředkoval.

U setkání Felcmanové a Kajínka byl kromě Blesku i štáb producenta Petra Jákla (44) a záběry můžete vidět v neděli ve 20:15 na Primě ve třetím dílu dokumentu Já, Kajínek. Podle Felcmanové se drama v borských zatáčkách odehrálo jinak a Kajínek prý rozhodně nestřílel. „Když se manžel vrátil z práce, svěřil se mi, co se tam stalo, protože to bylo dost neobvyklé,“ řekla Blesku ještě před setkáním Felcmanová.

Zásadní informace si prý nechala pro Kajínka. A ten za ní na začátku října přijel. „Vašeho manžela jsem viděl, když byl u soudu při obnově řízení. Jeho první zápis z místa činu se prý ztratil,“ řekl vdově Kajínek.

Podle Felcmanové možná i kvůli tomu její manžel letos v lednu zemřel. „Jsem přesvědčená, že to nebyla sebevražda,“ má jasno žena, která dokáže vyjmenovat i několik důvodů. Na den, kdy zemřeli v Plzni podnikatel Štefan Janda a jeho bodyguard Julián Pokoš, si pamatuje. „Manžel po práci přijel domů a řekl mi verzi, která neodpovídá tomu, co se objevilo ve výpovědích,“ vyprávěla Kajínkovi. 

Na místě prý byl údajně třetí svědek, zatímco oficiální verze hovoří jen o dvou. „Jeden byl v šoku, strčil hlavu do země a nic neviděl. Druhý přijel na místo pozdě, netušil, co se tam děje, a ten střelec ho i pronásledoval. Ale byla tam i svědkyně,“ vzpomíná Felcmanová na to, co se osudný večer dozvěděla od manžela. „Pokud to takhle bylo, tak je to hodně zajímavé. Ale to už nám váš manžel nepoví. Leda by se ten svědek přihlásil sám,“ řekl Kajínek, který se podle svého tvrzení snaží o obnovu procesu, aby očistil své jméno.

Kdo byl Jan Felcman?

Muž, který byl až do roku 1997 policistou na Obvodním oddělení Plzeň-Bory a jako první přijel na místo, kde podle rozsudku Jiří Kajínek v květnu 1993 zabil dva muže a třetího zranil.

Byl tam tři minuty po střelbě, zavolal záchranku a výjezdovku, vyzpovídal svědky, kteří se k němu přihlásili, a po návratu na služebnu o všem sepsal záznam, který později záhadně zmizel. „Půl roku se po tom snažil pátrat, kam se to ztratilo. Pak to ale vzdal,“ řekla exmanželka Jarmila Felcmanová, která se svým bývalým udržovala dobrý vztah.

Letos 7. ledna se někdejší policista ve svém bytě zastřelil. „Sebevražda je nesmysl. Někdo ho zabil,“ má jasno žena, které exmanžel chvíli před činem volal a jíž se okolnosti hovoru zdály podivné.

VIDEO: Kajínek opět v poutech! Zásahovku na něj přivolal kolemjdoucí!

Video  Kajínek opět v poutech! Zásahovku na něj přivolal kolemjdoucí!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Rapid41 ( 28. listopadu 2017 13:01 )

Tohle je nejlepší názor, který tu kdo napsal. Dobře ty.

Rapid41 ( 28. listopadu 2017 12:56 )

Tak ho neposlouchej, ovce...

Rapid41 ( 28. listopadu 2017 12:51 )

Už tě blokli pro hloupost?

Lisa99 ( 28. listopadu 2017 08:35 )

 Přeji si, aby se panu Kajinkovy podarilo obnovit proces, který by konecne dokázal, že je nevinny a tady tem dementum co pisou něco o vrahovy konecne sklaplo. Naše inteligence rapidne klesá, což vidim v me práci a tady se mi to jen potvrzuje! !!!

Rapid41 ( 27. listopadu 2017 22:02 )

Kroť svou závist

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání