Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Hradci rozmetal výbuch plynu byt: Uvnitř byla žena a dítě!

Autor: ljš, ČTK - 
30. října 2017
16:03

Trosky lítaly až na ulici! V Hradci Králové vybuchl v jednom z panelákových bytů plyn, který jej zcela zdemoloval. Zraněna byla mladá maminka se tříletým dítětem a náhodný kolemjdoucí, který byl v době exploze před domem.

Obrovská rána se v jednom z paneláků na Smetanově nábřeží ozvala v pondělí ve tři čtvrtě na dvě odpoledne. Výbuch plynu vyrazil skla oken, poškodil příčku v bytě i auta zaparkovaná na ulici. 

„V jednom z bytů panelového domu došlo k výbuchu plynu. Výbuch poškodil částečně dům i vnitřní vybavení bytu. Policie prostor uzavřela a evakuovala přes 20 lidí. Dvě osoby, které byly v době výbuchu v bytě, skončily na preventivním ošetření v nemocnici. Nikdo neutrpěl vážná poranění,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Plyn explodoval v prvním nadzemním podlaží. „V době výbuchu se v bytě zdržovaly dvě osoby, konkrétně žena a její dítě. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby, zdravotníci je na místě ošetřili a posléze převezli do zdravotnického zařízení,“ uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Žena ani dítě podle mluvčího záchranné služby Iva Nováka na první pohled nejevily známky poranění. „Vzhledem k energii výbuchu a k zakouření prostoru jsme je ale pro jistotu převezli k preventivnímu vyšetření,“ uvedl Novák.

Policie okolnosti případu vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení. Podle informací ČTK mohl výbuch souviset s opravou domu. Burýšková uvedla, že v domě se opravovaly stoupačky a další rozvody. „Policie se zabývá i těmito okolnostmi,“ řekla.

Samo ( 30. října 2017 16:50 )

V panelákových bytech a v bytových domech vůbec, by měl být zakázáno mít rozvody plynu a plynové spotřebiče vůbec. Plyn by se mohl používat pouze v plynovém kotlu pro vytápění a ohřev teplé vody. Používáním plynových spotřebičů jejich uživatelé ohrožují nejen sami sebe, ale také ostatní obyvatele domu. V těchto domech by měly být pouze spotřebiče pouze elektrické.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání