„Evakuováno bylo zhruba 20 lidí z okolních domů, dva lidé utrpěli zranění, jeden zaměstnanec byl pohřešovaný, bohužel přišel o život, tělo se podařilo objevit krátce před 14. hodinou,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Minimálně do zítřka budou hasiči požářiště hlídat. Je uzavřený okruh 500 metrů kolem ohniska požáru.

Ve skladu bylo 600 až 700 tlakových lahví, z těch zhruba stovka prázdných. Lahve začaly řetězově vybuchovat. „Slyšeli jsme výbuchy, tak asi 50 v řadě, a viděli jsme šlehat plameny. Žár jsme cítili až u nás na zahradě, sebrali jsme psy a rychle běželi pryč,“ popsal na místě jeden ze svědků, který bydlí nedaleko.

Video
Video se připravuje ...

Požár propanbutanových lahví YouTube

„Měli jsme na místě tři výjezdové skupiny. Ošetřili jsme jednoho muže s lehčím zraněním, který byl poté ponechán na místě. Druhý muž utrpěl postinhalační trauma a po ošetření jsme ho odvezli na internu nemocnice ve Stodě. Nebyl ale ohrožený na životě,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Potvrdil, že při zásahu se zranil jeden hasič, který byl s úrazem nohy převezen na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Stodě.

Kvůli nebezpečí dalších výbuchů hasiči uzavřeli Nádražní ulici. Ta zůstane i nadále  uzavřená pro potřeby hasičů, a to po dobu zásahu. „Podle místních není příliš frekventovaná, nehrozí už nebezpečí, ale potřebujeme mít volnou ulici kvůli dopravě vody na místo,“ vysvětlila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Museli jsme krátce uzavřít i přilehlou železniční trať, zasahovalo 20 jednotek,“ dodal řídící důstojník s tím, že byl vyhlášený třetí stupeň požárního poplachu. Vlaky se rozjely v poledne.

Fotogalerie
18 fotografií