Vše se odehrálo v noci, když se krajem prohnala velká bouřka. Jeden z blesků zasáhl střechu rodinného domku. Ta v zápětí vzplála. „Poplach byl vyhlášený hasičům na stanicích v Domažlicích a Staňkově a současně dobrovolným jednotkám Chocomyšl, Chudenice a Koloveč. Při příjezdu první jednotky byla střecha domu zasažená ohněm ze dvou třetin,“ popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Požár se šířil velmi rychle. Pod střechou bylo totiž uskladněné seno. „Oheň jsme dostali pod kontrolu do hodiny. Obyvatelé domu vyvázli bez zranění,“ dodala mluvčí.

Dům obývá rodina se dvěma dětmi. „Ty děti jsou již odrostlé, myslím, že asi středoškoláci. Obec celé rodině zatím poskytla dočasné náhradní ubytování. Otázkou je, co bude dál,“ řekl starosta obce Josef Eger.

Obytné místnosti sice oheň přímo nezasáhl, zatím ale není jasné, zda se obyvatelé budou moci do domu vrátit. Rodina má údajně v nedaleké obci příbuzné, s nimi se ale příliš nestýká. „Kdyby bylo nejhůře, máme na obecním úřadě takovou sportovní místnost, kde by mohli přebývat. V současné době je také zavřená hospoda, tam by byla možnost, aby si vařili,“ dodal starosta.  

Místo požáru zkoumají vyšetřovatelé hasičů. „Oheň napáchal škody kolem půl milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 300 tisíc,“ dodala mluvčí.

Video: Podívejte se, jak vypadá hašení rodinného domu. S požárem bojovali před měsícem hasiči v Benicích.

Video
Video se připravuje ...

K požáru rodinného domu v Benicích vyjížděli ve středu večer hasiči. Záchranáři z místa odvezli popáleného muže. David Malík

Fotogalerie
3 fotografie