Drama ve věznici začalo v noci na dnešek před třetí hodinou ranní. Jednomu z vězňů se nejspíš hnulo v hlavě a začal vyvádět. Popadl skříňky rozmístěné v místnosti, z postelí stáhl molitanové matrace a vše naházel na jednu hromadu za dveřmi a v cele se tak zabarikádoval. Věci pak zapálil.

Jenže to neměl dělat. Najednou se sám ocitl uprostřed požáru a neměl kam utéct, protože byl v cele zamčený. Navíc z molitanových matrací se začal uvolňovat jedovatý kyanovodík a vězni tak šlo o život.

Ten mu zachránil jeden z příslušníků vězeňské služby (38), který včas zakročil. „Ještě s dalšími dvěma kolegy jsme rychle odstranili barikádu a odemkli vnitřní mříž. Vběhl jsem dovnitř zakouřené cely a vězně jsem dostal rychle ven,“ popsal záchranu příslušník, který chtěl zůstat v anonymitě.

Přiotrávenému vězni pak příslušníci vězeňské služby na chodbě poskytli první pomoc. „Celu uhasili a vězně odvezla záchranka do nemocnice. Díky rychlému jednání zakročujících příslušníků nedošlo k tragédii. To u nich velmi oceňuji,“ uvedl ředitel věznice Petr Vlk. Do věznice dorazili i hasiči, kteří odvětrali zakouřené prostory.

Fotogalerie
11 fotografií