Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Požár paneláku v Jirkově: V plamenech zemřeli otec se synem!

Autor: ČTK - 
19. února 2017
18:10

Při sobotním požáru v panelovém domě v Jirkově na Chomutovsku zemřeli otec se synem ve věku 58 a 24 let. Přesnou příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva, uvedla pro ČTK krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Při požáru ošetřili záchranáři dalších sedm lidí, kteří se nadýchali kouře. Zhruba stovka obyvatel domu musela opustit své byty a zatím se do nich nemohou vrátit.

Na místo požáru se v neděli dopoledne vrátili policejní vyšetřovatelé i specialisté od hasičů a z technického ústavu požární ochrany. „Na místo byl povolán i policejní pes, speciálně vycvičený na vyhledávání těkavých látek,“ uvedla Bartošová. Co bylo příčinou požáru, je předmětem dalšího šetření, policisté podle mluvčí pracují s více verzemi. Zatím není k dispozici ani odhad výše škod.

Požár v panelovém domě v ulici Na Borku byl na operační středisko nahlášen v sobotu kolem 18:25 jako požár výtahu. V době příjezdu hasičů však už z bytu v pátém patře šlehaly plameny. Po lokalizaci požáru objevili hasiči na místě dvě těla mužů, kteří v bytě bydleli. Objekt je střežen policií.

Kvůli požáru musela opustit své domovy zhruba stovka lidí, většina strávila noc u příbuzných či známých. „Naši nabídku náhradního ubytování využili jen dva lidé s domácím mazlíčkem,“ řekl dnes ČTK starosta Radek Štejnar.

Odhadl, že lidé se do svých bytů budou moci vrátit nejdříve v příštím týdnu. „Nejprve je třeba provést revize plynu a elektřiny, zatím si tam mohli dojít jen v doprovodu policie pro nějaké věci," dodal.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání