Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka, která porodila do záchodu: Dostala 20 let a je znovu těhotná!

Autor: Anna Křenková - 
29. října 2017
21:02

Matka, která byla odsouzena za porod do záchodu na 20 let, je znovu těhotná. Soud jí tak přerušil trest. Nyní je doma a do vězení by se měla vrátit až narozenému dítěti bude jeden rok. V tom jí ale může znovu zabránit těhotenství.

Porodila do záchodu a dostala 20 let ve vězení. Sama u soudu ale prohlašovala, že si nic nepamatuje. Co ji od vězení zachránilo, bylo, že se musela starat o své dítě. Soud jí tak povolil jeden rok doma, za kterým následoval návrat do vězení. Nyní je ale matka znovu těhotná.

„Okresní soud v Prešově právoplatným rozhodnutím přerušil odsouzené výkon trestu odnětí svobody na jeden rok,“ řekla serveru Noviny.sk Ivana Petrufová, mluvčí Krajského soudu v Prešově. 

Soudu sice zmiňovala, že si nic nepamatuje, ten jí ale neuvěřil. Uznávaná psychiatrička ale říká, že může jít o velmi vážnou psychickou poruchu, kdy se matka může stát nebezpečná vůči vlastním dětem, ale i sobě. „Chová se nekoordinovaně, může zabít vlastní dítě, může ho opustit, nevědoma si toho, co dělá,“ uvedla psychiatrička Danica Caisová. 

V tom případě by byl obžalované udělen maximálně osmiletý trest. Obhajoba se chce ještě obrátit na Nejvyšší soud s mimořádným opravným prostředkem.

VIDEO: Jaká rizika hrozí dětem, které na svět přišly císařským řezem? 

Video  Jaká rizika hrozí dětem, které na svět přišly císařským řezem? 
Video se připravuje ...

skaara ( 30. října 2017 09:14 )

Nechápu, proč nebyla tato osoba v rámci trestu za vraždu prvního dítěte automaticky sterilizována !!! A pokud je ještě k tomu nějak mentálně postižená, měla být sterilizována již dávno !!!

majojo ( 30. října 2017 05:15 )

Musela to být psychická porucha, přece by nezabila svého pobírače dávek....

hanecek ( 30. října 2017 00:38 )

Myslel jsem, že je to Eržika Lakatošová, ale je to Jolana Horváthová...

hahapch ( 29. října 2017 22:28 )

žádný snížený trest at si odsedí co má za to co udělala je to i tak málo, dítě je mrtvé už žít nemůže a o ostatní at se postará rodina, otec, schválně otěhotněla at nemusí do vězení a tak to bude řešit stále, dost at maže za mříže

gogo56 ( 29. října 2017 21:18 )

tak ji tu škatulu zašíjte, nebo bude nefachčenky rodit naž do amnestie !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání