Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marta (28) začala hořet při porodu: Obvazy mi strhli i s masem. Další operace se děsím!

Autor: aba - 
27. října 2017
13:38

Ten nejhorší porod, jaký si snad žena umí představit, má za sebou prvorodička ze Slovenska Marta. Pod ní se na sále při císařském řezu vznítila podložka a žena utrpěla popáleniny na 30 % těla. O svém zážitku teď poprvé promluvila pro média.

Server Pluska.sk přinesl svědectví Marty, která na narození svého syna bude vzpomínat nejen díky velkému štěstí, ale také prožité hrůze. Na porodním sále, kde ji lékaři připravovali na císařský řez, pod ní začala hořet podložka, která se vznítila nejspíše kvůli výparům z dezinfekce. S popáleninami na třiceti procentech těla ji museli převézt na specializované pracoviště a dítě kvůli komplikacím také. Ty ale u novorozence podle lékařů vznikly kvůli jeho předčasnému narození.

Mladé mamince se ale její rány pomalu hojí a svého syna už má u sebe. „Ve středu mi dělali radikální převaz a tak to, co se už hojilo, znovu strhli do masa. Ke konci týdne ho budou dělat znovu, ale pod vodou, takže to bude šetrnější. Pak se uvidí, jestli v pondělí půjdu na transplantaci, nebo to nechají, ať se to samovolně zahojí,“ popisuje svá zranění Marta.

Další operaci by se ale ráda vyhnula. Má strach jít znovu na sál. „Byla bych radši, kdybych se vyhnula operaci. Po nepříjemné zkušenosti mam obavy lehnout si na operační stůl,“ přiznává.

Co se týče jejího syna Štefka, lituje, že kvůli lékům na popáleniny nemůže kojit. I tak by ale prý šla „z fleku“ k druhému porodu. „Jizva po císaři se pěkně hojí, bolesti břicha nemám. V klidu bych si, třeba klidně hned, zopakovala porod,“ říká Marta, která už se těší, až se vrátí domů do Košic.

Tam bude bydlet se svojí maminkou, která je dětskou lékařkou a byla i u jejího děsivého porodu. Marta si toho totiž v životě vytrpěla už opravdu hodně, když ji několik měsíců před narozením miminka zemřel manžel na zástavu srdce. Teď se ale těší z vytouženého miminka a věří, že její život už bude jen lepší.

Video: Přirozený císařský řez

Video  Přirozený císařský řez  - Maminka.cz, Supermamy.cz/Facebook
Video se připravuje ...

sores ( 27. října 2017 14:17 )

Sedřít z té nemocnice kůži a ať hodně několik mega zaplatí. Každá nemocnice má hodně nakradeno, peníze které nepřiznají a dělí si je mezi sebe. Tohle se stát ve vyspělém státě tak by dostala tolik že už by nikdy nemusela pracovat.

Monikay ( 27. října 2017 13:46 )

Na Slovensku bych tedy rodit nechtěla, tam se stávají věci....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání