Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovák, který prý prodává psy na zápasy, vše popírá: „Ztraceného“ psa ale natočili roztrhaného právě tam

Autor: dce - 
16. října 2017
16:43

Šokující zprávy o „chovateli“ psů ze Slovenska zasáhly i Česko. Televize Markíza muže, kterého mnozí podezřívají z prodeje zvířat na psí zápasy, konfrontovala. On pochopitelně vše popřel, ale psa, kterého měl mít v péči, někdo natočil zabitého právě na zápasech. Kde je tedy pravda?

Případ obchodu se psy se na Slovensku rozjel zpočátku nevinně. Juraj se kvůli stěhování musel vzdát milovaného pejska. Porthose nabídl do dobrých rukou a ozval se mu Mikuláš z Nededa – měl rodinu se dvěma dětmi, dům se zahradou a navíc i fenku stejné rasy.

Jenže Juraj už svého psa už nikdy neviděl – Mikuláš se nejdřív vymlouval na všechno možné, pak ale přiznal, že pes utekl. Juraj ho hledal, vypsal i odměnu 2000 euro, ale nic mu to nebylo platné. Pes už byl tou dobou totiž patrně po smrti.

Jak se později dozvěděl, Mikuláš vlastnil a podobně záhadně ztratil v minulosti už několik psů. Byl mezi chovateli důvodně podezřelý, že psy prodává na psí zápasy. Na místo se nakonec vydala i TV Markíza a muže konfrontovala. Spolu se štábem na místo jela i Zuzana, která má občanské sdružení na pomoc pejskům. I ona Mikulášovi svěřila psa, po kterém jako by se země slehla.

Mikuláš pochopitelně celou věc popřel. „Neprodávám je na psí zápasy nebo takovéto věci,“ řekl v pořadu Reflex. Na všechno měl výmluvu – ztratil telefonní číslo, zapomněl, pes byl agresivní, nakonec utekl, prokousal se plotem a kdesi cosi. Jen během natáčení reportérka Kristína napočítala 11 psů, které měl Mikuláš v „péči“ za poslední 2 roky. Později se jí ozvali další dva lidé, jejichž psy měl muž nějakou dobu vlastnit.

Sám Juraj nakonec zjistil, že jeho psa se Mikuláš měl zbavit už druhý den – podle Mikulášovy příbuzné ho prodal za 50 euro. „Nějaký člověk byl na těch zápasech a nafotil si Jurajova psa, že mu nevydržel ani jedno kolo. Takže reálně se to děje, jen všichni nad tím zavírají oči, protože se bojí,“ popsala Zuzana své zjištění.

Právě ona spolu s Kristínou nakonec od Mikuláše odebraly tři psy – fenu bulteriéra a její dvě štěňata – aby je uchránily před osudem, který patrně potkal Mikulášovy předchozí psy. Nyní už mají všichni tři nový domov.

Celou věc pochopitelně prověřovala policie, podezření se jim ale potvrdit nepodařilo. Mikuláš reportérce slíbil, že žádné další psy si už pořizovat nebude. Je prakticky jisté, že si ho Kristína přijede časem zkontrolovat.

andorea ( 16. října 2017 18:24 )

andorea ( 16. října 2017 17:17 )

Ať se ti tvé činy stonásobně vrátí, ty...ani slov na tě nemám !

gogo56 ( 16. října 2017 17:17 )

místo psa tam pusťte slováka a je to !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání