Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Výbuch plynu v restauraci v Hlinsku: Exploze posunula střechu!

Autor: ČTK ljš - 
12. října 2017
07:23

V Hlinsku na hlavním náměstí vybuchl ve středu večer plyn v restauraci. Nikdo nebyl zraněn, budova je ale poškozená, její okolí je uzavřeno a místo střeží policisté. Odstraňování následků bude pokračovat ve čtvrtek dopoledne. 

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly k výbuchu plynu ve středu ve 20:35. „Na místě došlo k požáru, propadnutí stropu, poškození nosných zdí a posunutí střechy,“ uvedla mluvčí Vendula Horáková. Na místo byl povolán statik a hasiči s kontejnerem na zabezpečení budov. Nebezpečné části hasiči strhli.

V nočních hodinách byl zásah ukončen. „Bylo by nebezpečné dále pokračovat v odstraňování následků z důvodu narušení statiky budovy,“ dodala mluvčí.

"Restaurace byla dlouhodobě zavřená. Vysypalo se sklo ven, poškodilo tři zaparkovaná vozidla. Nad restaurací bydlí v prvním patře její majitel, ten vyšel sám ven," řekl mluvčí policie Petr Voldán. "Střepy byly rozházené po celém náměstí, naše četa ho uklidila," vylíčil starosta města Miroslav Krčil.

Během dopoledne by měl na místo dorazit statik. "Bude-li místo bezpečné, mohou jej ohledat policisté a hasiči," vysvětlila mluvčí.

Podívejte se na záběry z nedávného výbuchu plynu v Plané:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání