Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hrůzný nález lidských kostí v Tatrách: Může jít o Čecha

Autor: lm - 
25. září 2017
14:26

Děsivý nález učinili turisté v polských Vysokých Tatrách. V údolí Roztoki objevili kosterní pozůstatky turisty, který tu nejspíš zemřel před 10 lety. Mohlo by jít i o Čecha.

Dva turisté objevili v údolí Roztoki opuštěné šatstvo a bivakovací pytel. Při bližším ohledání ale zjistili, že uvnitř oblečení jsou lidské kosti a okamžitě zavolali horskou službu.

Do terénu vyrazili policisté s psovody, kteří učinili další hrůzný nález. „Přibližně 50 metrů od původního naleziště jsme za asistence pátracích skupin našli další kosterní pozůstatky. Mezi věcmi jsme tentokrát našli i předměty, které naznačují, že k smrti došlo před rokem 2008,“ dodal Roman Wieczorek z místní kriminálky.

„Oboje kosterní pozůstatky jsme převezli k DNA analýze do Krakova, kde je porovnáváme s dostupnými vzorky ztracených osob. Zatím nevíme, zda jde o jedno tělo nebo dvě různé osoby. Největší stopou jsou věci, které se našli u prvního nálezu“ upřesnil policejní mluvčí Sebastian Gleń.

Podle těchto nalezených věcí policisté usuzují, že ostatky by mohly patřit zahraničnímu turistovi. Vzhledem k tomu, že se našly koruny a eura, mohlo by jít konkrétně o Čecha či Slováka. Podle nalezených věcí šlo zřejmě o zkušeného horolezce ve věku od 30 do 50 let, který se v minulosti nejspíš účastnil expedice na himalájskou osmitisícovku Nanga Parbart. Policisté rovněž zveřejnili snímky nalezených věcí a prosí každého, kdo by je poznal, aby se jim ozval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání