Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dobří lupiči se vracejí: Vyšel z basy a... Vyloupil stejnou banku!

Autor: Jana Ulrichová - 
24. září 2017
21:01

Je to normální?! Lupič (36) 14 let seděl za přepadení banky v Klášterci. V červenci vyšel na svobodu a už v srpnu s komplici (31, 37) v té samé bance loupil znovu. Je zpátky ve vězení.

S maskami na obličejích a s pistolí vtrhli dva lupiči do banky v Klášterci nad Ohří. Další z pachatelů na ně čekal venku v autě. Z přepadení si odnesli celkem 60 tisíc korun. Přestože se lupiči maskovali, lidé je na záběrech, které policisté zveřejnili, poznali.

Teď už jsou všichni znovu za mřížemi, na soud si počkají ve vazbě. „Pachatelé nám nebyli neznámí, mají bohatou trestní minulost. Hlavní organizátor vyšel 3. července po 14 letech z vězení, kde si odpykával trest za sérii loupeží. Mimo jiné přepadl stejnou banku jako nyní, i tehdy měl dva společníky,“ řekl kriminalista Jiří Vopravil. 

Trojice lupičů, kterým za přepadení banky hrozí až 12 let vězení, toho má ale na svědomí ještě více. Loupili i v Chomutově, kde přepadli Vietnamce, kradli na Mostecku i Chomutovsku, vloupávali se do aut i do bagru, ze kterého vysáli naftu.

Opakovaná loupež v Kadani

Neobjasněné zatím zůstává přepadení banky v Kadani, ke kterému došlo 12. června. Muž s bílou kšiltovkou a dioptrickými brýlemi, který pokladní pohrozil zbraní, si odnesl 350 000 korun. Policisté nyní zveřejnili jeho záběry. Domnívají, že v této bance chtěl loupit už v roce 2013. Tehdy ale odešel s nepořízenou, pokladní mu odmítla peníze vydat.

VIDEO: Muž oloupil starou babičku! Policisté už ho naštěstí mají. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání