Před soudem stál celkem 19x, poprvé v roce 1971 jako čerstvě plnoletý. Vždy kýval hlavou, že je to naposledy, jenže nebylo… Stejně to dopadlo i letos.

Věznici opustil 25. září, o dva dny později už vybral domek na Zlínsku! Ukradl peníze, šperky a fotoaparát. A potkal se s majitelem. Cestu ven si vynutil se šroubovákem v ruce!

Moravu má nejraději

O další dva dny později »navštívil« Sebranice na Blanensku. „Poničil balkónové dveře a odnesl lup za 70 tisíc,“ shrnul další zápis policista Bohumil Malášek. Pár dnů si dal pokoj a vyrazil do Moravského Krumlova. Jenže tam zažil propadák: Třikrát stanul tváří v tvář majitelům obydlí. „I tak stačil vždy poničit vstupní dveře,“ řekl Malášek.

Vězení je jeho druhý domov

Za léta strávená v lochu si ale patrně neuvědomil, že moderní technika pokročila a takřka každý jeho krok může snímat kamera! A tak se také stalo. Jeho cestu za lupem zachytily na řadě míst. Zdeňka vždy v černých kalhotách a tmavé bundě s igelitkami v ruce už znají generace kriminalistů. „Prý už nic jiného neumí. A vězení je jeho druhý domov,“ poznamenal jeden z mužů zákona.

Kdo z policistů nakonec nenapravitelného chmatáka polapí, nasměruje jej k jubilejnímu pobytu za katrem. Stane se tak už podvacáté!

Zdeňkova aktuální série

27. 9. Slavičín – škoda 65 tisíc, 29. 9. Sebranice – škoda 70 tisíc, 9. 10. a 10. 10. Moravský Krumlov – škoda 6 tisíc, 17. 10. Mladkov – škoda 15 tisíc, 19. 10. Letovice – škoda 3 tisíce.

VIDEO: Neuvěřitelná krádež. Zatímco řidič obhlíží náklad, poberta mu sebere z kabiny peněženku.

Video
Video se připravuje ...

Řidič kamionu přišel během chvilky o peněženku uloženou v kabině. Policie ČR

Fotogalerie
10 fotografií