Útok to však nebyl zcela náhodný. Pronásledovatel si počkal, až dívka vešla na cestu mezi křovím a panelovými domy, a poté zaútočil. „Poškozené nejprve nastříkal jednou rukou do očí neznámý sprej a druhou rukou se jí snažil zakrýt ústa, aby nemohla volat o pomoc. To se mu ale napoprvé nepodařilo, neboť se napadená velice vehementně bránila a křičela o pomoc. Proto se dívku pokusil umlčet ještě jednou. Ani na podruhé ale úspěšný nebyl,“ popsal útok pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Při rvačce později oba upadli na zem, přičemž napadená stále volala o pomoc. „Tento značně hlasitý ryk ji s největší pravděpodobností zachránil od čehokoli horšího. V oknech a na balkonech přilehlých domů se postupně začali objevovat obyvatelé jednotlivých bytů. A právě nechtěných svědků se násilník zřejmě zalekl a z místa utekl dřív, než stihl dívce jakkoli ublížit,“ doplnil Hulan.

Pátrání skrze veřejnost

Případ nyní policie vyšetřuje a v případě vypátrání a odsouzení pachatele mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. „Byť detektivové provedli v rámci prošetřování celou řadu úkonů, násilníka se jim do této doby vypátrat a zadržet nepodařilo. Nicméně disponují velice kvalitními záběry bezpečnostních kamer metra, na kterých je podezřelý zachycen,“ doplňuje Hulan.

„Pokud kdokoli mladíka či muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost nebo místo jeho pobytu, předejte prosím tyto informace kriminalistům druhého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uzavřel mluvčí.