„Lupič udeřil ženu do zad tak silně, že upadla na zem. Vzápětí jí vytrhl kabelku a z místa utekl. Žena byla v šoku. Vrátila se zpět do podniku, kde se svěřila přítelkyni a z jejího telefonu následně kontaktovala policii,“ uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

 

Žena měla v kabelce doklady, mobil, osobní věci a dvě platební karty. „Jednu z nich ihned telefonicky zablokovala, ovšem na druhou si vzpomněla až v následujících dnech. Mezi tím stačil neznámý pachatel provést tři neoprávněné výběry. Práci mu nepochybně usnadnil přiložený PIN kód,“ doplnila Cejnková.

Přepadením, které se stalo už koncem července, se zabývají kriminalisté 1. brněnského oddělení, jimž se nyní podařilo získat záběry z bezpečnostních kamer bankomatů. „Po tomto mladíkovi, který by mohl osvětlit celý případ, nyní pátráme,“ upřesnila Cejnková.

 

Jakékoliv informace k muži na záběrech, které by mohly pomoci kriminalistům ke zjištění jeho totožnosti, případně místa pohybu či pobytu, prosím neprodleně sdělte přes tísňovou linku 158.