Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

David (17) ubil otce (†42) kladivem: Za mříže nepůjde! Jak je to možné?

Autor: shp - 
12. září 2017
12:49

Sedmnáctiletý David, který kladivem ubil vlastního otce Jozefa (†42), si na rozsudek počká na svobodě. Vazební věznici se vyhnul. Rozhodl o tom Okresní soud v Trnavě. Stačilo mu, že se za chlapce zaručila ředitelka školy, kam chodí.

Soud nevyhověl návrhu prokurátora na vzetí obviněného do vazby z důvodu obavy, že uteče a bude se vyhýbat trestnímu stíhání. „Vazbu nahradil zárukou ředitelky školy, písemným slibem obviněného a dohledem probačního a mediačního úředníka nad chováním obviněného,“ uvedla pro web Pluska.sk mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová.

Podle jejích slov obviněnému Davidovi byly zároveň uloženy povinnosti a omezení. „Usnesení Okresního soudu v Trnavě je právoplatné,“ dodala. Podle všeho Davidovi pomohlo to, že se ihned po činu sám přišel udat na policii. Mladík přišel na služební oddělení v Galantě a sloužícímu policistovi oznámil, že zabil otce. Policie situaci okamžitě vyšetřila.

Případem se zaobírá krajská kriminální policie. Bylo zahájeno trestní stíhání pro obzvlášť závažný zločin vraždy,“ informovala trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová. Dodala, že policie vykonala procesní úkony a byla nařízena soudně znalecká pitva. V tom, proč David zabíjel, mají jasno sousedé. Jeho otec byl prý násilník a alkoholik. Svého syna a manželku fyzicky i psychicky týral.

Víte, podle mě bránil mámu. Je to její jediný syn. Jak jsem říkala, je to dobrý chlapec, a proto se šel sám udat,“ prozradila sousedka z vedlejšího domu. „Bránil ji, protože ji muž často bil,“ šokovala. Tuto informaci přitom potvrdili i další lidé, kteří se kolem rodinného domu často vracejí do ubytovny. „Často bývá v tom domě křik, a to pořádný,“ prohlásil jeden z nich.

 

sores ( 12. září 2017 14:53 )

Ano dobře že tu zrůdu zabil,nebyl to člověk jen se mu podobal. Normální je chovat se slušně a ne bestiálně. O jednu s.vi.ni méně!!!

stopar ( 12. září 2017 13:27 )

Trestní odpovědnost by se měla snížit na třináct let. A pak si pořizujte nevděčný spratky

djaba ( 12. září 2017 11:58 )

 Neposlouchala.

Monikay ( 12. září 2017 11:37 )

Jestli bránil mamku a byl vystaven dlouhodobému násilí, dokážu to pochopit. Ty chlapy někdy zastaví až syn, který vyroste a za mamku se postaví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání