Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Uprchlík znásilnil a zavraždil studentku Marii (†19): Útočil už v Řecku, hrozí mu doživotí

Autor: ČTK - 
5. září 2017
12:48

V německém městě Freiburg začal v úterý za zpřísněných bezpečnostních opatření proces s Husajnem K., migrantem, který loni na podzim brutálně znásilnil a následně zavraždil 19letou studentku medicíny Marii při cestě z vysokoškolského večírku.

Freiburský zemský soud má přednostně rozhodnout o tom, zda údajný Afghánec Husajn K. má být souzen jako mladistvý, či nikoli. Mladý muž totiž po zadržení loni v prosinci tvrdil, že mu bylo v době činu 17 let, ale následné znalecké posudky dospěly k názoru, že mu bylo nejméně 21.

V případě usvědčení by mu jako dospělému hrozilo až doživotní vězení. Pokud by byl souzen jako mladistvý, mohl by dostat maximálně patnáctiletý trest.

Muž je podle soudu obžalován z vraždy a zvlášť těžkého znásilnění. Loni v říjnu přepadl krásnou Marii L., studentku medicíny, která se v noci na kole sama vracela ze studentského večírku, a znásilnil ji. Dívku v bezvědomí pak zjevně hodil do místní řeky Dreisam, kde ji následujícího rána našla utonulou běžkyně.

Policie podezřelého dopadla zhruba sedm týdnů po činu. Na místě činu našla jeho DNA a také měla jeho videozáběry z tramvaje. Vražda v Německu vyvolala velké pobouření a mnoho lidí věnovalo peníze na odměnu za dopadení vraha. Suma, kterou se na tento účel podařilo vybrat, činila v přepočtu zhruba milion korun.

Husajn K. přišel podle údajů německých úřadů do Německa bez dokladů v listopadu 2015. Úřady tehdy ale nevěděly, že ho řecký soud poslal na deset let do vězení za těžké ublížení na zdraví, když na ostrově Korfu hodil 20letou ženu z útesu.

Soud ho za dobré chování již v roce 2015 propustil na podmínku. Když ji ale porušil a nehlásil se pravidelně úřadům, nevyhlásilo Řecko mezinárodní pátrání, a v Německu tak neměl o jeho předchozím pobytu za mřížemi v jiné členské zemi EU nikdo ani tušení. Sám Husajn K. tvrdí, že pochází z Afghánistánu.

Proces, který bude v Německu pravděpodobně velmi sledovaný, je rozplánován na 16 jednacích dní, během nichž má být vyslechnuto 45 svědků a deset soudních znalců. Rozsudek by měl padnout nejdříve v prosinci.

Video  Uprchlíci vyměnili čluny za vodní skútry. Jeden muž to ale nepřežil.  - YouTube
Video se připravuje ...

marlen52 ( 5. září 2017 16:59 )

utočil už v Řecku a klidně ho nechají na svobodě to se s nima teda pěkně s e r o u proto si dovolují tohle všechno. jakmile něco udělají okamžitě vyhostit a to všechny

Deneček ( 5. září 2017 15:41 )

Takže dostane doživotní azyl v super ubytovně.

gabreta ( 5. září 2017 15:28 )

Dobře se novo-Němec zorientoval v zákonech a hned je dokázal využít. Žádný pas, žádná identita, věk "údajně" pod hranicí dospělosti, čímž snížená trestní odpovědnost. Po pěti letech vykrmování v base, ho pustí za dobré chování a pak na podporu, popřípadě teroristický útok! Prostě "Ein Volk, ein Reich, ein Merkel!!

naidka ( 5. září 2017 14:53 )

Maria byla dcerou vysokého úředníka EU Clemense Ladeburgera a ve svém volném čase pracovala jako dobrovolnice v centru pro běžence. Truchlící rodina v prohlášení o smrti dcery požádala lidi, aby ji uctili tak, že přispějí na charitu pro uprchlíky. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/435529/uprchlik-znasilnil-a-zavrazdil-dceru-vysokeho-ure dnika-eu-na-internetu-zverejnoval-drsne-materialy.html

rubina ( 5. září 2017 13:38 )

znamená to, že pokiaľ by nezavraždil študentku medicíny, bol by v Nemecku za migranta "bezpoškvrny".Zaujímalo by ma, koľkí su v EU s tieňom minulosti....80-90%???!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání