Drama se odehrálo v městské části Lobzy v neděli kolem třetí hodiny ráno. Když dívka (18) procházela ulicí Pod Vrchem, skočil na ni muž (28) a chtěl ji znásilnit. „S přítelkyní jsme se dívali na televizi. Z venku jsme uslyšeli křik. Podívali jsme se z okna a viděli jsme, jak nějaký muž leží na ženě. Ta se bránila a volala o pomoc,“ vzpomíná Michael.

Ani chvíli nezaváhal a vyrazil dívce na pomoc. Jeho přítelkyně mezitím volala policii. Když násilník uviděl, jak se k němu Michael blíží, přestal se o dívku zajímat a začal utíkat. „Asi po třiceti metrech jsem ho dostihl. Skočil jsem po něm a on spadl na zem. Stál jsem nad ním a hlídal ho až do příjezdu policie,“ popisuje Michal.

A co říká tomu, že dívku zachránil? „Jsem rád, že jsem jí pomohl. Byl to u mě reflex. Nebral jsem to jako povinnost. Počítal jsem i s tím, že ten muž může mít nůž nebo zbraň a může ji obrátit proti mně. Ale hlavní pro mě v tu chvíli bylo, abych té dívce pomohl,“ říká Michael.

Prokleté místo

Na stejném místě, jako chtěl nyní muž (29) znásilnit dívku (18), zaútočil v roce 2013 plzeňský taxikář Jan D. (39) na svou bývalou přítelkyni Martinu P. (29). Tenkrát jí polil kyselinou obličej. Za to dostal v květnu 2015 u Krajského soudu v Plzni výjimečný trest 23 let vězení. Dívka útok přežila, ale s trvalými následky.

VIDEO: Náplň práce strážníků je různorodá. Podívejte se na video, kde před měsícem zachránili život zraněnému psovi.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci včasným a profesionálním zásahem zachránili život pořezanému psovi, měl tepenné krvácení. Městská policie Brno