Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Alexandra, která unesla Tomáška: Sousedé odhalili její minulost a motiv

Autor: aba - 
5. září 2017
13:30

Alexandra je ve vazbě za únos Tomáška v nákupním centru. Svědectví sousedů zřejmě vysvětlují její motiv pro únos dítěte, které ani neznala. Prý sama toužila po rodině, kterou neměla.

K nepochopitelnému činu došlo minulý týden ve středu. Alexandra (29) v obchodním centru v Košicích vzala malého Tomáška (4) za ruku, zatímco jeho otec platil u pokladny, a s chlapcem odešla. Po dítěti pátraly desítky policistů, díky všímavému řidiči MHD se podařilo oba v pořádku najít. Alexandra policistům tvrdila, že je chlapcova teta, ale bylo jí to málo platné.

Server Pluska.sk teď navštívil Dvorníky, malou obec, ze které Alexandra pochází. Podle místních by mohly být kořeny celého jejího problému v rodinných poměrech, které nemají být ideální. „Jsou zvláštní, s nikým se nebaví. Jen odpoví na pozdrav a rychle už zavírají branku,“ říká soused Štefan.

Alexandra i její mladší sestra prý z rodinného domu utekly do města, jakmile měly příležitost. „Je svobodná a moc se toužila vdát, vždyť její vrstevnice už mají vlastní rodiny. Měla nějaké nápadníky, ale nic z toho nakonec nebylo. Pokud vím, tak momentálně žije sama,“ řekla Anna, místní starousedlík.

V sobotu poslal Alexandru Okresní soud v Košicích do vazby. Ta proti tomu podala stížnost, a tak bude o věci rozhodovat krajský soud. V případě uznání viny jí hrozí 3–8 let za mřížemi. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání