Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Československý mistr v kulturistice prý terorizoval Chorvaty: Vše je jinak, brání se

Autor: lm - 
4. září 2017
21:46

Případ údajného slovenského mafiánského bosse hýbe chorvatskými médii. Bývalý vrcholový kulturista Ondrej Žemba měl svým sousedům na chorvatském ostrově Brač dělat ze života peklo, a když se ohradili, tak jim dokonce měl vyhrožovat smrtí. Slovenský časopis Plus 7 dní ho v jeho luxusní vile navštívil a Žemba jim tvrdí, že vše bylo úplně jinak.

Popradský podnikatel, který si na chorvatském ostrově Brač pořídil honosnou vilu, měl svým sousedům způsobovat nevídané problémy. Podle chorvatského serveru Slobodnaja Dalmacija si Žemba svévolně ohradil kus pobřeží kamenným oplocením, čímž si vytvořil soukromou pláž, na kterou má snadný přístup prostřednictvím proraženého tunelu ve skále, na které stojí jeho vila. Na břehu si také postavil betonové molo, kde kotví svou jachtu. Vše prý bez vědomí a svolení chorvatských úřadů.

Jeho soused, podnikatel Anto Čović si chorvatským médiím postěžoval, že mu Žemba zastavěl příjezdovou cestu k domu a teď mu nechce povolit příjezd po souši ani po moři. Dokonce mu měl vyhrožovat nožem, se kterým mu přišel odříznout lano, na kterém kotvil loď. „Podříznu ti krk,“ řekl mu prý tehdy doslova.

Žemba se nyní k celému incidentu vyjádřil a tvrdí, že vše bylo úplně jinak. Čović měl osudného dne připlout s nějakou ženou a loď si uvázal k jeho bójce. To se ale v Chorvatsku podle námořního zákona nesmí. „Když jsem ho upozornil, začal křičet, že je to chorvatské moře a že mu nemám co říkat, že si bude dělat to, co chce. Řekl jsem mu jen to, že pokud přijde bouřka, aby si loď odvázal, nebo nám rozbije obě lodě. Na lodi se pak rozčiloval. Měl tam nějakou slečnu, asi chtěl ukazovat, kdo je, a já jsem mávl rukou a odešel sem pryč. Byl tam ještě asi hodinu, telefonoval, potom se koupali a odešli pryč. Během těch telefonátů asi volal policii. Zřejmě jim řekl, že tu mám postavené něco načerno a mám tu zátarasy,“ popsal Žemba reportérům slovenského časopisu Plus 7 dní.

Žemba se také ohradil proti tvrzení chorvatských médií, že by svévolně prorazil do skály tunel. „Nic jsem nestavěl, nic jsem nedělal, tak už to bylo předtím, když jsem to kupoval od předešlé majitelky,“ uvedl. A za pravdu mu v tomto dal i starosta Ivan Marijančević.

Konfliktem mezi Žembou a Čovićem se zabývala i chorvatská policie. Žemba jim řekl, že si Chorvat přivázal na bójku k jeho lodi i tu svou, a víc je to už prý nezajímalo. „On to, že jsem mu měl hrozit podřezáním, ani policistům tehdy neřekl. Přišel jim to říct až za tři nebo čtyři dny,“ dodal Žemba.

Podle starosty jsou za konfliktem dvou rezidentů nejspíš osobní spory. „Údajně jde o nějaký pozemek, který chtěl makarský podnikatel prodat Žembovi, ale příliš draze, takže ten to odmítl. Vznikl mezi nimi problém – výhrůžky zbraněmi, noži,“ vysvětlil Marijančević s tím, že jde ale o neoficiální informace.

Honosné sídlo vlastní Žemba přibližně tři roky a tráví zde zhruba 2–3 měsíce v roce. Podle starosty i dalších sousedů s ním nejsou žádné problémy. „Ondrej je dobrý chlap. To, co o něm psali, je hloupost. On nikomu nezakazuje se tam koupat,“ řekl reportérům jeden ze sousedů a další mu prý dali za pravdu. Žemba sídlo koupil od chorvatské krasobruslařky Idory Hegelové, která mu ho prodala za 1 250 000 eur (přibližně 33 milionů korun).

 

villon ( 4. září 2017 22:10 )

 Ale fyguru má krásnou... Ještě že nejsem ženská!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání