Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sršni pobodali ženu na Litomyšlsku: Obří roj ohrozil i hasiče

Hasiči likvidovali obří sršní hnízdo.
Hasiči likvidovali obří sršní hnízdo.  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: ljš - 
24. srpna 2017
09:43

Doma měli dvě obří sršní hnízda! Manželé z Litomyšlska museli na svůj pozemek přivolat hasiče, aby jim od nebezpečného hmyzu pomohli. Žena skončila pobodaná v nemocnici, žihadlům se museli bránit i sami hasiči.

Manželé hasiče do svého domu v Němčicích u Litomyšle zavolali v pondělí v půl páté odpoledne. „Majitel rodinného domu nás informoval, že manželku sršni poštípali. Ženu ošetřila zdravotnická záchranná služba a odvezla do nemocnice na pozorování,“ uvedla mluvčí HZS Pardubického kraje Jana Poláková.

Hasiči pak lokalizovali otvor, odkud sršni nalétávali a nastříkali do něj sprej. „Se souhlasem majitele pak rozebrali dřevěné obložení. Zde se nacházelo hnízdo v několika patrech na sobě. Jednotka vyčistila prostor a opětovně obložení zatloukla,“ popsala zásah mluvčí.

Majitel domu však ale následně upozornil, že sršni poletují také kolem garáže. „Po jejím otevření se na hasiče vyřítil roj sršňů. Ti si tam postavili tak velké hnízdo, že podbití stropu to nevydrželo a zřítilo se na zem. Obrovské hnízdo hasiči nejdříve postříkali a poté hodili do krabice,“ uvedla Poláková.

geza ( 24. srpna 2017 12:22 )

Také u nás letos hasiči likvidovali sršně , ta jejich matka byla velká jako vrabec a někteří další jako švestka a v životě bych tomu nevěřil , to bylo hrozný . Nakonec jich tam padlo několik tisíc a matka ulétla , tak už čekám , kdy se vrátí . Nepodceňujte sršně .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání