Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tragédie na festivalu: V troskách stanu zemřeli dva lidé

Autor: ČTK - 
19. srpna 2017
09:42

Dva lidé přišli v noci na dnešek o život při silné bouřce nedaleko města Braunau am Inn v Horních Rakousích. Zřítil se na ně festivalový stan. Dalších nejméně 40 lidí utrpělo zranění, z toho deset těžká. V Bavorsku nepřízeň počasí způsobila komplikace zejména v železniční dopravě, přerušeno muselo být několik hudebních festivalů.

Ve festivalovém stanu v obci St. Johann am Walde ležící nedaleko Braunau bylo 700 až tisíc lidí, když se při bouřce zřítil. Pak ho vichr rval pryč.

V Bavorsku se v noci dočasně zastavil provoz vlaků mezi Mnichovem a Salcburkem, policie musela částečně uzavřít i několik dálnic. Bouřka přerušila koncerty pod širým nebem a pořadatelé festivalu v Übersee u jezera Chiemsee ho předčasně ukončili. Asi pět desítek lidí zdravotníci ošetřili, některým z nich pomáhali psychologové. Liják a vichřice zcela zdevastovaly tamní kemp, záchranáři zřídili pro lidi nouzové ubytování.

Kvůli lijáku se opozdil začátek druhého poločasu zápasu fotbalové bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Bayerem Leverkusen, napsala agentura DPA.

VIDEO: Krutý španělský festival stál býka život. Vyděšené zvíře narazilo do kůlu a zahynulo.

kukuku ( 19. srpna 2017 11:06 )

To nic, to si jenom Adolf Hitler přiletěl zatrsat do svého rodiště "Braunau am Inn".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání