Gott byl hlavní hvězdou jednodenního festivalu. Kvůli akutnímu zánětu hrtanu a průdušek však podle pořadatelů zrušil program na několik následujících dní. „Všem fanouškům Karla Gotta se omlouváme, zdraví je ale samozřejmě na prvním místě. Karlovi přejeme brzké uzdravení a už nyní začínáme jednat o jeho vystoupení na dvoudenním LétoFestu příští rok. Věříme, že koncert Davida Kollera bude minimálně stejně silným zážitkem,“ uvedl organizátor akce Petr Burian.

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott rozdával podpisy na lodi: Na fanoušky si pořídil nové fixy! Lukáš Červený

Kromě Kollera, Ztraceného, Hrůzy a skupiny Wanastowi Vjecy se představí i Marta Jandová nebo Iné Kafe. Mezi hlavními koncerty budou regionální kapely, které dostanou šanci vystoupit před publikem. Budou to například interpreti Aeronaut, Gustavo Rojo, Like It, Denoi a Kelwin.

Areál se lidem otevře po poledni. První koncert je na programu ve 13:00. Další budou pokračovat až do půlnoci. Součástí doprovodného programu je dětský den se skákacím hradem, dílničkami, malováním na obličej a podobně.

Série rodinných festivalů LétoFest se letos koná poprvé. Celkem bude v osmi městech. Pořadatelé zatím nedokážou odhadnout návštěvnost. V Pardubicích přišlo kolem 2500 lidí, avšak akci nepřálo počasí. V Českých Budějovicích přišlo kolem 3000 lidí.

Fotogalerie
18 fotografií