Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Machr Jágr, slavík Gott, věhlasný plastický chirurg: Na koho ještě můžeme být hrdí?

/
  • Kteří Češi nám dělají radost?
    12. srpna 2017 ● 10:48

    I když míváme tendenci nepřikládat našemu malému národu v celosvětovém měřítku přiliš velkou váhu, máme být na co hrdi. Respektive na koho. Desetimilionová republika dokázala světu dát opravdová esa! Podívejte se na některá z nich.

  • 1.

    Jaromír Jágr (45)

    Reprezentuje Čechy a boří všechny možné rekordy v nejsledovanější hokejové soutěži NHL. Zatímco jeho vrstevníci jsou dávno v hokejovém důchodu, on s neuvěřitelnou lehkostí přehrává i o dvacet let mladší hráče. Je to hrající legenda, která je s 1900 body druhá nejlepší v historii NHL.

    Jaromír Jágr (45)
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Alena Klenot (57)

    Přes pět let byla dvorní vizážistkou a stylistkou zpěvačky Céline Dion, líčila největší hvězdy světového showbyznysu. Cesta Aleny Klenot za slávou přitom začala strastiplně – s manželem a čtyřměsíčním synkem úprkem z Československa. Vizáž dělala třeba i pro Alanis Morissette, Cher, Lady Gaga či Janett Jackson.

    Alena Klenot (57)
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Gabriela Koukalová (27)

    Je úspěšná a krásná! Ještě před pár lety se o biatlon v Česku mnoho lidí nezajímalo. S příchodem téhle sympatické holky z Jablonce nad Nisou se všechno změnilo.

    Divákům dělá radost nejen to, že olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa na lyžích a s puškou poráží biatlonové velmoci, ale i její rozverné manýry. Odpustit se jí dá i to, že před každým závodem více řeší výběr řasenky a očních stínů než připravenost pušky.

    Gabriela Koukalová (27)
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Alois Dubec (93)

    Jde o jednoho z posledních žijících pilotů RAF (britského Královského letectva), který může stále předávat svoje svědectví. Plukovník ve výslužbě dodnes vypráví lidem neuvěřitelné příběhy, kdy byl nacisty nasazen do Itálie, aby jim pomáhal udržet dobytá území.

    S kamarády se mu ale povedlo utéct a později se přihlásit ke Královskému letectvu. Je to vzor velkého vlastenectví a hrdinství v boji o to, aby se další generace měly dobře. Loni v říjnu ho prezident Zeman vyznamenal Řádem bílého lva II. třídy vojenské skupiny.

    Alois Dubec (93)
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Karel Gott (77)

    Ač by mohl kvůli špatnému zdravotnímu stavu ustoupit do pozadí, pořád má potřebu lidem zpívat a dělat radost. A ono se mu to fakt daří, přestože se musel poprat se zákeřnou rakovinou! Během léčby si dokonce dokázal dojet pro jednoho ze svých jedenačtyřiceti Zlatých, resp. Českých slavíků.

    Karel Gott (77)
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Bohdan Pomahač (45)

    Ač se může zdát, že je české zdravotnictví v problémech, Češi jsou hrdí na tohoto světoznámého plastického chirurga se jménem předurčeným pomáhat, kde se dá.

    Bez nadsázky se dá říct, že tenhle geniální chlapík z Ostravy umí zázraky na počkání. Vedl například tým doktorů, který provedl první úplnou transplantaci obličeje v USA. Od prezidenta Zemana dostal i medaili Za zásluhy.

    Bohdan Pomahač (45)
    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    Karolina Kurková (32)

    Nejznámější topmodelku znají snad lidé po celém světě. Sice bydlí v New Yorku, ale Čechům i na dálku dělá radost svojí krásou. Rodačka z Děčína se ve světovém modelingu pohybuje už osmnáct let, a v roce 2008 byla dokonce vyhlášena nejvíce sexy ženou světa.

    Najímají si ji největší módní značky a za svoji krásu už inkasovala na přehlídkových molech stovky milionů korun.

    Karolina Kurková (32)
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Vědec Jiří Neužil (58)

    Český vědec žije více v Austrálii než ve své rodné zemi. Poslední čtyři roky pracoval na novém léku proti rakovině prsu. A zdá se, že jeho tým je na dobré cestě.

    Látka, která nádorové buňky doslova donutí k sebevraždě, je už úspěšně testována na myších. Nedávno byla předána lékařům a ti by měli ještě letos začít s klinickými testy na nemocných pacientech.

    Vědec Jiří Neužil (58)
    Autor: archiv Blesku

  • 9.

    Pavel Baudiš (56) a Eduard Kučera (63)

    Počítačoví nadšenci Eduard Kučera a Pavel Baudiš založili úspěšnou firmu, která zdarma distribuuje antivirovou ochranu. Firma Avast dodává bezpečnostní programy pro počítače i mobilní zařízení a má 13 kanceláří po světě. V nich pracuje asi 500 zaměstnanců, kteří už udělali radost 233 milionům zákazníků. Roční výnos je asi 5,5 miliardy korun.

    Pavel Baudiš (56) a Eduard Kučera (63)
    Autor: archiv Blesku

  • 10.

    České tenistky

    Reprezentantky maličké země neskutečně drtí konkurenci. Dá se říci, že se při jejich zápasech ve FED Cupu národ vždycky semkne, podobně jako tomu bylo před téměř dvaceti lety při utkání českých hokejistů v Naganu.

    Z posledních sedmi ročníků tahle zlatá generace vyhrála pět! Holky nás na kurtu neskutečně baví.

    České tenistky
    Autor: archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

agfor: A co takhle Hácha ? Taky jeden zaprodanec, stejně jako Sralbotka, Kraďousek a celá KDU.

(12. 08. 2017 19:02)

auslak: že Gotta znají v Německu nebo , že podepsal antichartu tak na to máme být hrdí ?????

(12. 08. 2017 13:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy