Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šipka do vody stála opilého Silvestera zdraví: Po nebezpečném skoku se nemůže hýbat

Autor: shp - 
17. srpna 2017
21:37

Obrovské štěstí se stalo z lidské neopatrnosti. Silvester (25) a jeho dva kamarádi z Panických Draviec v slovenském okresu Lučenec se šli koupat na štěrkoviště ve Velké nad Ipľom. Už cestou tam je chataři viděli v podroušeném stavu zpívat. Pak se Silvester rozhodl udělat něco, co může tragicky poznamenat celý jeho život.

Chlapi podle slov vesničanů chodili na štěrkoviště pravidelně. „Oni velmi rádi skákali do vody šipky a dělali i různé kotrmelce. Včera vypili asi tři piva a potom si vzali i k vodě nějaká piva v umělohmotných lahvích,“ řekla tchyně Stanislava. Podle informací webu Pluska.sk ještě na břehu popíjeli.

Okolo sedmé večer se měl Silvester rozhodnout pro riskantní manévr. „Jeho dva kamarádi nám řekli, že skočil z asi dvoumetrové výšky z břehu šipku do vody. Asi si neuvědomil, že hladina je velmi nízká, když na kraji je voda hluboká jen 60 až 80 centimetrů,“ řekl jeden ze zasahujících hasičů.

Když jsme tam přijeli, ti dva kamarádi ho drželi nad hladinou a my jsme poskytli předlékařskou pomoc, než dorazila záchranka. Potom ho odvezli do nemocnice v Lučenci, když jsme ho vynášeli, úplně mu visely ruce i nohy," dodal. Podle záchranářů má Silvester zlomenou krční páteř a hrozí mu ochrnutí.

Jeho rodiče a bratr se dozvěděli o neštěstí okolo desáté večer právě od kamarádů Stanislava a Tibora. „Když je vysadili hasiči u našeho domu, řekli, co se stalo. Ještě jsme našeho syna stihli vidět, když ho dávali do vrtulníku,“ vypověděla máma Silvestera. Celá rodina je z tragédie zdrcená.

Ve středu byli v Banské Bystrici, aby zjistili zdravotní stav svého milovaného syna. „Je hospitalizovaný na klinice úrazové chirurgie. Utrpěl vážné poranění a je momentálně ve stabilizovaném stavu,“ řekla mluvčí nemocnice v Banské Bystrici Ružena Matašeje.

Silvester má jednu malou dcerku Saskii. Nežije s její matkou, ale stále platí výživné a často se s ní i setkává a je k ní velmi hodný. On je velký dobrák, nikdy neodmítne pomoc druhým lidem a to, co se mu stalo, je velké neštěstí. Snad teď neochrne, protože to by měl zničený celý zbytek života,“ řekla tchyně Stanislava.

pupi ( 18. srpna 2017 16:27 )

Gratuluji k Darwinově ceně za blbost !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání