Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (†19) se doma oběsil: Kvůli nezaplacené pokutě z vlaku

Autor: aba - 
10. srpna 2017
09:57

Jamie Coulthard z Anglie se bál vězení. Dokonce tak moc, že věřil, že by ho tam mohla dostat jedna nezaplacená pokuta. Nakonec se kvůli svému strachu doma oběsil.

Chlapec dostal pokutu během jízdy ve vlaku. Tenkrát ještě nebyla tak vysoká, jenže jí nezaplatil hned. Dopisy a upomínky o nezaplaceném dluhu ale začaly omylem chodit na jinou adresu, a tak, když to Jamie začal s matku řešit, pokuta byla už na částce 18 tisíc korun včetně úroků ze zpozdění. 

Jamie se velice bál, že za to půjde do vězení, i když mu jeho maminka Tracy říkala, že ne. Řekla jsem mu, že kdyby na to přišlo, tak za něj tu pokutu prostě zaplatím,“ vzpomíná. Na začátku března ale přišla domů a našla svého synka oběšeného v pokoji. Podle ní za to mohla i jeho porucha soustředění a hyperaktivita, známá jako ADHD, kterou mu v dětství diagnostikovali lékaři a na kterou bral léky.

I kvůli ní nemohl najít práci, která by se mu líbila, a byl z toho frustrovaný. Jak soudu, který sebevraždu prošetřuje, řekla Jamieho přítelkyně, měl chlapec zkušenosti se sebepoškozováním a neschopnost sehnat odpovídající práci a strach z vězení nejspíše udělaly své. 

„Myslím, že teď už netrpí. A trpět musel, když se rozhodl udělat to, co udělal. Nebyl to ten typ člověka, co vyhrožuje a jen touží po pozornosti. Když něco chtěl udělat, tak to udělal. Proto mi ten den nezavolal. Věděl, že bych mu to rozmluvila, a to nechtěl,“ vypověděla jeho přítelkyně. 

V krvi chlapce nebyly nalezeny ani drogy, ani alkohol. Nezanechal po sobě ani dopis na rozloučenou. Koroner politoval ztrátu mladého života a soud uzavřel smrt jako sebevraždu bez cizího zavinění. 

jany ( 10. srpna 2017 14:39 )

psychicke nemoci jsou previti

mrkevmrkev ( 10. srpna 2017 12:19 )

Také to nechápu. Okamžitě vzít peníze i kluka a dojít na pokladnu podniku zařídit a zaplatit. Na co čekala? Na novou upomínku, dopis od exekutora?

mart33 ( 10. srpna 2017 12:00 )

Dostat se v Anglii do vězení znamená buď konvertovat k islámu, anebo být utracen jak nevěřící pes.

andorea ( 10. srpna 2017 10:19 )

"Řekla jsem mu, že kdyby na to přišlo, tak za něj tu pokutu prostě zaplatím," ------ Měla ji zaplatit hned a kluk by nebyl ve stresu. Věřím, že zrovna tenhle kluk by jí to splatil do halíře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání