Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vězeň si žiletkou uřízl penis: Boj o jeho chloubu trval 26 hodin

Dozorci dali vězni žiletku a nechali ho o samotě. Muž si uřezal penis.
Dozorci dali vězni žiletku a nechali ho o samotě. Muž si uřezal penis.  (Autor: Profimedia.cz, Facebook)
Autor: lm - 
3. srpna 2017
19:14

Vězeň v anglickém Manchesteru si uřízl penis žiletkou, kterou mu dali dozorci. Chirurgové bojovali dlouhých 26 hodin, aby mu jeho chloubu zachránili, ale nakonec bohužel bezúspěšně. Rodina žádá důkladné vyšetření incidentu.

Válečný veterán Peter Smith (55) skončil ve vazbě po zatčení kvůli podezření z držení střelných zbraní a drog. Pouhých pět dní před procesem ho ale našli vážně zraněného v kaluži krve v jeho cele a skončil v nemocnici.

Jeho rodinu incident rozlítil. Podle syna Williama je otec psychicky nemocný a v minulosti se pokusil o sebevraždu, o čemž vězeňské orgány moc dobře věděly. Smith se totiž pokusil podřezat si žíly už v policejní cele pět dní předtím. Kvůli tomu skončil ve vazebním oddělení pro „zranitelné lidi“, kde měl být kontrolován každou půlhodinu. I přesto mu ale dozorci dali žiletku, patrně aby se mohl oholit, a odešli. 

„Můj táta neměl mít žiletku a rozhodně ho s ní neměli nechávat o samotě. Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel. Neměl vůbec skončit ve vězení. Měl být na psychiatrii, tohle není správné,“ sdělil britským médiím William. Případem se nyní zabývá i Ministerstvo spravedlnosti.

Video: Mirek po propuštění z vězení chladnokrevně ubodal Evu (†28)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání