Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt Simonky (†18) na Orlíku: Odsouzený mladík odmítá zaplatit odškodnění

Autor: ljš - 
20. července 2017
15:49

Za smrt Simonky (†18) na Orlíku, kterou podle soudu způsobil svou bezohlednou jízdou na skútru, dostal Christoph S. (20) mírný trest a do vězení nemusí. Přesto je ale s verdiktem nespokojený. Nelíbí se mu částka, kterou má zaplatit rodině zemřelé.

Soud uznal Christopha S. počátkem června vinným z usmrcení z nedbalosti, potrestal ho ale pouze tříletou podmínku. Simončiným rodičům však měl zaplatit 1,4 milionu korun jako nemajetkovou újmu. Mladíkovi to však připadá moc i přesto, že pozůstalí původně požadovali více než jednou tolik.

„Není to tak, že by nechtěl její rodiče vyplatit. Pouze nesouhlasí s částkou, kterou má vyplatit. Je to nemajetný student. Chceme, aby byla tato částka přezkoumána,“ řekl serveru TN.cz mladíkův obhájce Josef Doucha.

Maminka zemřelé dívky, která se navíc nedávno stala obětí autonehody, tomu nemůže uvěřit. Očekávala, že mladík bude rád, že kvůli smrti její dcery nemusí do vězení a trest přijme. „Doufala jsem, že to peklo skončilo. Sama jsem se neodvolala, aby se ta bolest aspoň z části uzavřela. Aby se to každým soudem jen nevracelo. Nechápu, co by chtěl. Jen mi ubližuje ještě víc. On oslavil dvacáté narozeniny, ale moje holčička se dožila jen osmnácti let,“ řekla a dodala, že dceru jí žádné peníze nenahradí.

Simona zemřela loni v červenci při tragické nehodě na Orlické přehradě. Když se plavila s přítelem na pramici, vrazil do nich ve velké rychlosti skútr, který řídil právě Christoph S. Dívka bohužel utrpěla vážná zranění a ještě při převozu vrtulníkem do nemocnice zemřela.

Podívejte se na video ze Studia Blesk, kde se předseda vlády Bohuslav Sobotka k věci vyjadřuje: 
Video  Když vodní skútr zabíjí: Sobotka tlačí na ministra dopravy Ťoka, chce vysvětlení  - Blesk TV
Video se připravuje ...

ninga ( 20. července 2017 20:22 )

Tak si halt bl beček vezme půjčku, zaplatí odškodnění a bude bance splácet. Vezme si prostě hypotéku na svou nezodpovědnost.

ninga ( 20. července 2017 20:18 )

Christophe, jsi to ty?

hanka666 ( 20. července 2017 18:27 )

Tak nemajetnej věčně nebude. Snad taky začne student chodit do práce

jonn ( 20. července 2017 17:51 )

Ať jde makat na tři šichty do fabriky na pás a hned bude majetnej . Parchant.

europa ( 20. července 2017 17:41 )

To je ale hajzl!!! A nemajetnej určitě není, když ho za zabití člověka "odsoudili" jen k podmínce. To nejspíš něco stálo, a jistě ne málo. Já vím přesně. co bych udělal na místě té mámy. Sice bych určitě jen podmínku nedostal, ale za to by mi to stálo!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání