Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kněz se upálil přímo na faře: Vyšetřovala ho policie, byl suspendován

Farář Martyn Neale se upálil přímo na faře.
Farář Martyn Neale se upálil přímo na faře.  (Autor: archiv)
Autor: red - 
30. července 2017
08:31

Dvacet let pracoval jako vikář, před dvěma týdny ho suspendovali. Policie totiž proti knězi anglikánské církve Martynu Nealovi (†60) zahájila vyšetřování. Nyní ho našli mrtvého, upálil se.

Tragédie se stala v malé vesnici Hawley, v hrabství Hampshire na jihu Anglie. Kněze našli mrtvého v úterý přímo na jeho faře. Církev k jeho skonu zarytě mlčí. Podle neoficiálních zdrojů se kněz, kterého přátelé popisují jako tichého, ale starostlivého, upálil.

Martyn byl ve vesnici velmi oblíbený, kněžskou službu tam vykonával přes dvacet let. Tamní diecéze, po kterou jeho farnost spadá, se omezila jen na strohé vyjádření a potvrzení totožnosti mrtvého faráře. „Jsme velmi zarmouceni policejní zprávou o nálezu mrtvého muže ve farnosti Hawley,“ oznámila církev.

Policie uvedla, že jeho smrt nešetří jako podezřelou, tudíž se pravděpodobně jednalo o sebevraždu. Zda farář nesnesl tíhu obvinění, které proti němu bylo vzneseno a kvůli němuž byl vyšetřován, či se bál o svou budoucnost v případě, že by mu byla vina prokázána, ukáže policejní šetření. Martyn Neale si totiž pravdu vzal s sebou na onen svět.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání