Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Utopený Čech Adam v Chorvatsku: Loď, do které narazil, málem poslal ke dnu

Autor: dce - 
16. července 2017
07:00

Tragická nehoda Čecha Adama v Chorvatsku mohla mít mnohem horší následky. Ačkoliv byl člun, kterým do lodi narazil, gumový, měl pevný kýl. Do jachty tak udělal velkou díru a loď začala okamžitě nabírat vodu. Nebýt rychlého zásahu, mohli se utopit i cestující z jachty!

Tento týden byl pro Čechy v zahraničí velmi tragický. Ve čtvrtek se v Bulharsku utopily dvě Češky – jedné z nich bylo teprve jedenáct let. O pár hodin později byla nahlášena druhá smrt českého občana – tentokrát v Chorvatsku.

Adam (†34) měl po večeru stráveném v hospodě vyrazit na moře ve svém člunu. Jenže došlo k nehodě. „Možná, jak byl opilý, tak zapomněl na bezpečnostní pojistku. Pak narazil do větší lodi a spadl. A protože kvůli té pojistce motor pořád běžel, tak ho zranil lodní šroub,“ popsali Blesku tragickou nehodu místní.

Podle prvních informací jel Adam na gumovém člunu, Blesku se ale podařilo od svědků zjistit, že člun měl pevný kýl. A právě kvůli tomu udělal pořádnou paseku i na jachtě, do které narazil.

Loď musela být hned vytažená, protože začala nabírat vodu,“ řekl Blesk.cz čtenář. O tom hovoří i velká díra na boku lodi. „Ta zborcená příď je dost pevná, takže to musela být hodně velká šupa, že to prorazilo tak hrubý laminátový trup lodě. Na tom gumáku mohl být i motor až 80Hp, takže klidně mohl mít i rychlost 60 km/h. No, Chorvaté museli z toho mít pořádný šok.“

„Co se týče toho incidentu, mně osobně je hanba, že se takto naši občané chovají, pak to vrhá špatné světlo na nás slušné,“ dodal muž. Podle matky zahynulého muže to ale všechno bylo jinak. Jachta, do které Adam narazil, nebyla osvětlená. Policie se navíc podle ní snaží vše ututlat!

pavel215_klafunda ( 16. července 2017 11:03 )

 Je dobře, že chcípnul. Už nebude ožralý nikoho ohrožovat.

gabreta ( 16. července 2017 11:03 )

Co s ožralýma blbama, co si myslí, že jim patří svět?

kradu ( 16. července 2017 07:13 )

nachcaná pak.árna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání