Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Adama (†34) našli ve třicetimetrové hloubce! Na člun vyrazil z hospody

Autor: Veronika Kynclová, Michaela Kalkusová - 
15. července 2017
05:00

Tragická smrt Čechů na dovolené u moře! V Chorvatsku se v noci na čtvrtek utopil Adam H. (†34). Podle místních narazil gumovým člunem do lodi a zasáhl ho lodní šroub. O pár hodin dříve se v Bulharsku utopila Češka (†61) s holčičkou (†11).

Adam H. z Prahy zahynul na moři mezi chorvatským ostrovem Korčula a poloostrovem Pelješac. Podle chorvatských médií se jeho nafukovací člun s motorem ve středu okolo půl jedenácté večer srazil s větší lodí. Na ní cestovali Chorvaté, dva dospělí a dvě děti. Ke srážce došlo 350 metrů od břehu. Tělo Adama H. záchranáři hledali 12 hodin, našli ho až v třicetimetrové hloubce.

Podle svědků Adam H. z legrace rozvážel ostatní z hospody do apartmánů lodí. „Partička večer popíjela a blbla v hospodě Tri žala na pláži ostrova Korčula. On si pak vlezl do motorového gumového člunu a nastartoval ho. Možná jak byl opilý, tak zapomněl na bezpečnostní pojistku. Pak narazil do větší lodi a spadl. A protože kvůli té pojistce motor pořád běžel, tak ho zranil lodní šroub,“ popsali Blesku tragickou nehodu místní.

Obě lodě měly být dobře osvětlené. Podle místních médií Adam H. trávil v Chorvatsku dovolenou s matkou a partnerkou. Té musela být poskytnuta lékařská pomoc.

Člun unikal

Člun, který se plavil pod českou vlajkou, asi hodinu chytala chorvatská policie s pobřežní stráží i soukromými loděmi. Jeho motor totiž stále běžel. „Kroužil po moři ve stále větších a větších kruzích, přibližoval se ke břehu. Až na sedmý pokus ho chytli. Partnerka zahynulého Čecha mezitím seděla na pláži a plakala,“ popsala svědkyně nehodu chorvatským médiím.

Bulharsko: Češka (†61) s holčičkou (†11) utonuly kvůli spodním proudům?

Ve středu okolo půl sedmé večer se v Burgasu na bulharském Slunečném pobřeží utopila Češka (†61) a holčička (†11), která tam s ní trávila dovolenou. Za její smrtí jsou zřejmě zrádné spodní proudy. „Když paní přitáhli na pláž, tak jsem jí podkládala hlavu. Okamžitě tam lidé začali s masáží srdce. Dvakrát se volala záchranka, než vůbec byli ochotní přijet. Přijeli až po půl hodině,“ stěžovala si televizi Nova paní Jana, která tam rovněž trávila dovolenou.

Podle ní včasná pomoc možná mohla ženě zachránit život. Záchrannou akci ze břehu pozorovala sestra utopené dívky (13). Té se podle svědkyně ujali zaměstnanci ambasády, otec obou dívek je na cestě. Smrt Češky v Bulharsku potvrdil velvyslanec Dušan Štrauch. Holčička, která se bohužel také utopila, podle něj není českou občankou, ale má v Česku trvalý pobyt. Hrozné je, že její tělo se zatím nenašlo.

Během dovolených pět úmrtí týdně!

Každý rok umírá při letní dovolené více než stovka Čechů. „Od začátku hlavní letní turistické sezony, tedy od 15. června, zaznamenáváme přibližně 3 až 5 případů úmrtí týdně. Nejvíce případů je hlášeno z destinací u moře, z Chorvatska, Bulharska, Itálie, Španělska a Řecka,“ sdělila Blesku Irena Valentová z ministerstva zahraničí.

K nejčastějším příčinám patří srdeční zástava, úrazy, utonutí nebo autonehody. Ne o všech zemřelých Češích ale mají úřady zprávy. „Zastupitelské úřady ČR evidují pouze případy, které jsou jim nahlášeny,“ dodala mluvčí. Přesná statistika bude k dispozici 15. září.

Kolik lidí zemřelo

  • 2016 .........108 případů
  • 2015 ........ 117 případů
  • 2014 ........ 107 případů
  • 2013 .........100 případů
  • 2012 ...........93 případů

VIDEO: Dovolená se může snadno změnit v noční můru. Tyto výletníky například uspali a okradli...

ninga ( 15. července 2017 13:52 )

Český buran si myslí, že moře je Tálinskej rybník, a že je všude králem chlastu

kardinal25 ( 15. července 2017 12:27 )

dement kripl curak kreten pitomec debil kozomrd idiot curakomrd

kardinal25 ( 15. července 2017 12:20 )

To sou kozy jako vozy vrazim ho tam at to lozi

lunatic ( 15. července 2017 10:49 )

Zde se názorně ukazuje,že Češi se vůbec neztratí-neustále touží být,když ne přímo první ,tak alespoň v povědomí .

syrucek ( 15. července 2017 09:08 )

u té holky, co se zabila v autě se dá říci, že ji zabila mladistvá nerozvážnost. ale tady asi úřadovala zastydlá puberta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání