Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Němý chlapec (†4) umíral hlady! Objímal přitom máminu mrtvolu

Autor: so, haj - 
7. července 2017
05:37

Děsivý osud potkal němého autistického chlapečka Chadracka (†4). Když jeho maminka Esther Eketi-Mulo (†24) náhle dostala silný epileptický záchvat, nedokázal jí nijak pomoci. Stejně tak se o sebe neuměl postarat. U jejího mrtvého těla pak zůstal sedět 14 dní, než vyhladověl k smrti.

K tragickému úmrtí matky s dítětem došlo ve vysokém věžáku Trelawney Estate ve východolondýnském Hackney. V budově bydlely další desítky rodin, ale ničeho podezřelého si údajně nikdo ze sousedů nevšiml.

Pouze nevalný zápach napovídal, že je něco zle. Jenže sousedé si prý jen dělali legraci, že se jedná o připálené jídlo. Teprve, když byl odér nesnesitelný, zavolali policii. „Jak může v moderní Británii dojít k takové tragédii?“ podivovala se zahraniční média. 

Malý Chadrack se bohužel narodil němý, a tak po smrti jeho matky nikdo nemohl slyšet jeho pláč či prosby o pomoc. Kromě toho si autistický chlapec neuměl ani sám otevřít ledničku, nebo vzít z poličky alespoň sušenky.

Kdyby si dokázal opatřit jídlo, mohl si zachránit život. Místo toho ale zůstával u rozkládající mrtvoly maminky a v zoufalství ji objal. „Když chlapeček umíral, objímal tělo své mrtvé matky. Nasvědčuje tomu poloha těl, jak byla nalezena,“ stojí ve zprávě koronerky Mary Hassel, jež provedla ohledání.

Na pohřbu Esther a jejího synka se sešla velká řada hostů a ukázalo se, že žena měla docela rozsáhlou rodinu a spoustu přátel. Jak je tedy možné, že ji celé dva týdny, kdy ležela mrtvá ve svém bytě, nepostrádal? To zatím není jasné.

Ředitelka školky, kam Chadrack před smrtí chodil, prý měla podezření, že se něco děje. Policii vypověděla, že do bytu několikrát poslala učitelku. Jenže ta jen klepala a zvonila, ale když nikdo neotvíral, pokaždé odešla. Nenapadlo ji přitom oznámit vše úřadům. Přitom kdyby tak učinila, možná mohla chlapci zachránit život.

VIDEO: Odstrašující záběry ukazují, jak se utopilo dítě, zatímco jeho matka si hrála na mobilu.

Video  Matka si hrála na telefonu a zapomněla hlídat syna. Chlapeček (†4) se utopil.  - YouTube
Video se připravuje ...

pochcanycarmin ( 7. července 2017 11:56 )

Pro zachování míru neboli boj proti USA nutně potřebuje Islámský stát a Severní Korea jaderné zbraně http://www.czechfreepress.cz/asie-a-pacifik/ziadna-krajina-nepotrebuje-naliehavejsie-nuklea rne-zbrane-ako-severna-korea.html

Plpl ( 7. července 2017 07:57 )

Mozna by se melo trochu premyslet pri vkladani reklam mezi odstavce.Clanek smutny o vyhladoveni chlapecka a pod prvnim odstavcem narazim na reklamu do KFC.Ach jo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání